Bekrefter angrep mot IS-ledere

TV-kanalen al Arabiya melder at den fryktede IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi er kritisk såret.

 IS-topp: Abu Bakr al-Baghdadi, taler her i en moské i Irak. I følge meldinger er han kritisk skadet etter et amerikansk luftangrep. Foto: AP
IS-topp: Abu Bakr al-Baghdadi, taler her i en moské i Irak. I følge meldinger er han kritisk skadet etter et amerikansk luftangrep. Foto: APVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanskledede koalisjonen rettet fredag kveld et luftangrep mot en bilkolonne nord for Mosul som man antar var en samling med flere IS-ledere. Det bekrefter en talsmann for amerikanske myndigheter overfor nyhetsbyrået Reuters.

Talsmannen kan ikke bekrefte om leder for opprørsgruppa Den islamske staten (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, var til stede blant IS-lederne. Han vil heller ikke bekrefte at dette var en målrettet aksjon for å drepe al-Baghdadi.

Kritisk skadet
Men den arabiske tv kanalen al Arabiya melder at al-Baghdadi er kritisk skadet. De viser til at lokale stamme-kilder som bekrefter dette. En rekke andre IS-ledere skal ha blitt drept i minst to angrep.

Det var ti biler i kolonnen, men amerikanerne sier det er uklart om leder for opprørsgruppa Den islamske staten (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, var til stede blant IS-lederne.

LES OGSÅ: Mannen Obama har satt skuddpremie på (krever innlogging).

Oberst Patrick Ryder, talsmann for den amerikanske forsvarsledelsen, sier USA har grunn til å tro at det var flere IS-ledere samlet.

En ansatt ved likhuset i Mosul sier til Reuters at de mottok 50 døde IS-soldater etter luftangrepet.

Den saudiarabiske fjernsynskanalen Al-Hadath, meldte lørdag om flyangrepet mot en bilkolonne. Ifølge kanalen, kan al-Baghdadi, en av verdens mektigste terrorledere, ha vært til stede.

- Angrepet viser hva slags press vi legger på IS-terroristene og gruppas stadig mer begrensede muligheter til å manøvrere, kommunisere og lede, sier en talsmann for den amerikanske sentralkommandoen.

To angrep
Det meldes også om et annet luftangrep mot IS-ledere. Det irakiske parlamentsmedlemmet Mohammad al-Karbuli sier til al-Arabiya at et luftangrep i byen al-Quaim førte til titalls drepte og mange skadete. Denne byen ligger i Irak, like ved grensen til Syria og er et strategisk viktig sted for å forsyningene til IS i Irak. IS-medlemmer skal ha strømmet til det lokale sykehuset med sårede og sykehuset ble i følge al-Karbuli overstrømmet av skadde.

I følge Reuters skal IS-ledere ha beordret at andre pasienter på sykehuset måtte flytte ut for å gi plass til de sårede IS-lederne. De skal også ha kjørt rundt i byen med høytalere og bedt folk om å donere blod.

IS har foreløpig ikke kommet med noen uttalelse om flyangrepene.

Dagbladet kommer med mer.