Bekrefter angrep mot IS-ledere

TV-kanalen al Arabiya melder at den fryktede IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi er kritisk såret.

IS-topp: Abu Bakr al-Baghdadi, taler her i en moské i Irak. I følge meldinger er han kritisk skadet etter et amerikansk luftangrep. Foto: AP
IS-topp: Abu Bakr al-Baghdadi, taler her i en moské i Irak. I følge meldinger er han kritisk skadet etter et amerikansk luftangrep. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanskledede koalisjonen rettet fredag kveld et luftangrep mot en bilkolonne nord for Mosul som man antar var en samling med flere IS-ledere. Det bekrefter en talsmann for amerikanske myndigheter overfor nyhetsbyrået Reuters.

Talsmannen kan ikke bekrefte om leder for opprørsgruppa Den islamske staten (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, var til stede blant IS-lederne. Han vil heller ikke bekrefte at dette var en målrettet aksjon for å drepe al-Baghdadi.

Kritisk skadet Men den arabiske tv kanalen al Arabiya melder at al-Baghdadi er kritisk skadet. De viser til at lokale stamme-kilder som bekrefter dette. En rekke andre IS-ledere skal ha blitt drept i minst to angrep.

Det var ti biler i kolonnen, men amerikanerne sier det er uklart om leder for opprørsgruppa Den islamske staten (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, var til stede blant IS-lederne.

LES OGSÅ: Mannen Obama har satt skuddpremie på (krever innlogging).

Oberst Patrick Ryder, talsmann for den amerikanske forsvarsledelsen, sier USA har grunn til å tro at det var flere IS-ledere samlet.

En ansatt ved likhuset i Mosul sier til Reuters at de mottok 50 døde IS-soldater etter luftangrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer