Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bekrefter angrep mot Sør-Irak

Amerikanske kampfly angrep mot luftbatterier i det sørlige Irak i dag. Flere mennesker ble drept da en rakett slo ned i et boligområde i Basra, sier irakiske kilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Flere ble drept og flere titalls mennesker ble skadd, blant dem kvinner og barn. Minst to boligområder ble truffet, sa informasjonsminister Humam Abdel Ghafour.

Et par timer senere skal det også ha vært rettet angrep mot Basra lufthavn og en annen flyplass i regionen. - Forbryterne bombet en rekke boliområder kl. 10.10, skrev nyhetsbyrået INA.

Fra nabolandene


Ghafour hevdet at krigsflyene som avfyrte rakettene kom fra Saudi-Arabia og Kuwait. Ifølge Pentagon kom noen av dem fra hangarskip mens andre kom fra landbaser. Flyene var av typen F-15, F-14 og F-18.
En amerikansk militær talsmann forklarte at flyene angrep Irak på grunn av en irakisk provokasjon, et ressonnement irakere flest har vanskelig med å begripe.
Tidligere hadde det irakiske nyhetsbyrået INA meldt at Al-Jumhouriya-distriktet i Basra ble angrepet av amerikanske og britiske raketter kl. 09.30 mandag morgen.

Provokasjon

Det amerikanske forsvarsdepartementet bekreftet at det hadde vært en konfrontasjon i Sør-Irak, men ville først ikke røpe detaljer. Storbritannia benektet at britiske fly var innblandet.

- Det var et angrep i den sørlige flyforbudssonen tidlig på dagen som følge av en provokasjon, utalte en Pentagon-talsmann.

Siden desember i fjor har USA avfyrt en rekke raketter mot irakiske radaranlegg etter at radarsiktene er blitt rettet inn mot flyene.

(NTB-Reuters-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling