Trump trapper opp trusselen om handelskrig

- Bekrefter at han ikke forstår hva han snakker om

Den amerikanske presidenten truer EU.

STORM: USAs president, Donald Trump, har utløst en massiv storm av kritikk for sine planer om å starte en handelskrig med sine nærmeste allierte. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo
STORM: USAs president, Donald Trump, har utløst en massiv storm av kritikk for sine planer om å starte en handelskrig med sine nærmeste allierte. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Torsdag kunngjorde den amerikanske presidenten at han vil innføre 25 prosent toll på import av stål og ti prosent toll på aluminium for å beskytte amerikansk industri.

Det kom midt i en særdeles kaotisk uke i Det hvite hus - selv etter Donald Trumps standard. Og verden reagerte negativt. Aksjemarkedet stupte og kritikken hagler.

Blant annet truer EU med å innføre straffetoll på enkelte amerikanske varer som en motreaksjon dersom Trump faktisk gjennomfører planen. Også Canadas statsminister, Justin Trudeau, kaller planen «absolutt uakseptabel».

- Ler av våre ledere

Men lørdag gjorde Trump det klart at han ikke har noen planer om å snu. Tvert imot gikk han til nytt handelsangrep på Twitter.

- Dersom EU ønsker øke ytterligere de allerede massive tollsatsene og barrieren mot amerikanske selskaper som driver forretninger der, vil vi helt enkelt innføre en skatt på bilene deres, som gratis strømmer inn i USA. De gjør det umulig for våre biler (og mer) å selge der. Stor handelsubalanse! skriver den amerikanske presidenten.

I en annen twittermelding anklager han USAs tidligere ledere for dårskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer