Bekrefter at Kim Jong-uns bror ble drept

- Vår regjering er sikker på at den drepte mannen er Kim Jong-nam.

BEKREFTET DREPT: Kim Jong-uns halvbror Kim Jong-nam skal ha blitt drept, ifølge myndighetene i Sør-Korea. Foto: Joongang Ilbo/News1 
BEKREFTET DREPT: Kim Jong-uns halvbror Kim Jong-nam skal ha blitt drept, ifølge myndighetene i Sør-Korea. Foto: Joongang Ilbo/News1  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sør-Korea bekrefter at den nordkoreanske lederen Kim Jong-uns halvbror ble drept i Malaysia.

- Vår regjering er sikker på at den drepte mannen er Kim Jong-nam, sier talsmann Chung Joon-hee i gjenforeningsdepartementet som håndterer Nord-Korea-saker.

Sørkoreanske myndigheter bekrefter dermed meldingene om attentatet på flyplassen i Kuala Lumpur. Skildringene av drapet spriker, men han skal angivelig ha blitt drept med gift. Ifølge de sørkoreanske mediene ble han stukket med en giftsprøyte, BBC skriver at en kvinne la et tørkle dynket i kjemikalier over ansiktet hans, mens en malaysisk tjenesteperson sier til nyhetsbyrået AP at 45-åringen ble angrepet med en kjemikaliespray.

- Regimets brutalitet

Sør-Koreas fungerende statsminister Hwang Kyo-ahn sier drapet illustrerer det nordkoreanske regimes brutalitet og umenneskelighet. Nabolandet i sør holdt onsdag møte i det nasjonale sikkerhetsrådet etter attentatet.

- Vi tar denne episoden meget alvorlig, og vi holder et våkent øye på Nord-Korea, sier statsministeren ifølge hans talsmann.

Regjeringen i USA sier den tror at nordkoreanske agenter står bak drapet, men landet har så langt ikke slått fast dødsårsaken, skriver Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer