Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bekrefter at Kim Jong-uns bror ble drept

- Vår regjering er sikker på at den drepte mannen er Kim Jong-nam.

BEKREFTET DREPT: Kim Jong-uns halvbror Kim Jong-nam skal ha blitt drept, ifølge myndighetene i Sør-Korea. Foto: Joongang Ilbo/News1 
BEKREFTET DREPT: Kim Jong-uns halvbror Kim Jong-nam skal ha blitt drept, ifølge myndighetene i Sør-Korea. Foto: Joongang Ilbo/News1  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Korea bekrefter at den nordkoreanske lederen Kim Jong-uns halvbror ble drept i Malaysia.

- Vår regjering er sikker på at den drepte mannen er Kim Jong-nam, sier talsmann Chung Joon-hee i gjenforeningsdepartementet som håndterer Nord-Korea-saker.

DREPT: Kim Jong-nam, halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, ble drept på flyplassen i Kuala Lumpur, bekrefter Sør-Koreas talsmann for foreningsdepartementet, Jeong Joon-hee, på en pressekonferanse. Vis mer

Sørkoreanske myndigheter bekrefter dermed meldingene om attentatet på flyplassen i Kuala Lumpur. Skildringene av drapet spriker, men han skal angivelig ha blitt drept med gift. Ifølge de sørkoreanske mediene ble han stukket med en giftsprøyte, BBC skriver at en kvinne la et tørkle dynket i kjemikalier over ansiktet hans, mens en malaysisk tjenesteperson sier til nyhetsbyrået AP at 45-åringen ble angrepet med en kjemikaliespray.

- Regimets brutalitet

Sør-Koreas fungerende statsminister Hwang Kyo-ahn sier drapet illustrerer det nordkoreanske regimes brutalitet og umenneskelighet. Nabolandet i sør holdt onsdag møte i det nasjonale sikkerhetsrådet etter attentatet.

- Vi tar denne episoden meget alvorlig, og vi holder et våkent øye på Nord-Korea, sier statsministeren ifølge hans talsmann.

Regjeringen i USA sier den tror at nordkoreanske agenter står bak drapet, men landet har så langt ikke slått fast dødsårsaken, skriver Reuters.

Leter etter spor

Politiet i Malaysia går nå over videoer fra overvåkingskameraer i jakt på ledetråder om hvem som utførte attentatet på flyplassen, sier en embetsmann. I tillegg vil liket av Kim Jong-nam vil bli obdusert.

Kim Jong-nam er den eldste sønnen til Nord-Koreas tidligere leder Kim Jong-il, men han og lillebror, nåværende leder, Kim-Jong-un hadde forskjellige mødre. Jong-nam har tidligere sagt til en japansk avis at han er motstander av landets maktdynasti, og han var kjent som reformtilhenger.

Den eldste broren ble tilsidesatt som farens etterfølger da han i 2001 forsøkte å ta seg inn i Japan med falskt pass for å besøke Disneyland. Lillebror Kim Jong-un overtok som Nord-Koreas leder da faren døde i desember 2011.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling