STOR KAPASITET: Her venter man på kunder som vil kjøpe stålprodukter. Kina har lenge jaktet på Tyskland i kampen om å bli verdens største eksportør, og fredag bekreftet offisielle tyske tall at kineserne i løpet av siste del av 2009 passerte tyskerne på dette området. I 2007 avløste Kinas økonomi den tyske som verdens tredje største, etter den amerikanske og den japanske. Foto: EPA/SCANPIX
STOR KAPASITET: Her venter man på kunder som vil kjøpe stålprodukter. Kina har lenge jaktet på Tyskland i kampen om å bli verdens største eksportør, og fredag bekreftet offisielle tyske tall at kineserne i løpet av siste del av 2009 passerte tyskerne på dette området. I 2007 avløste Kinas økonomi den tyske som verdens tredje største, etter den amerikanske og den japanske. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Bekrefter at Kina eksporterer mer enn Tyskland

Kina har erobret plassen som verdens største eksportør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Kina har passert Tyskland og erobret plassen som verdens største eksportør. Tronskiftet skjedde i siste del av fjoråret, viser offisiell tysk statistikk.

Statistikken ble lagt fram i Frankfurt fredag, og bekrefter tall som det kinesiske tollvesenet offentliggjorde tidligere denne uken. I 2007 avløste Kinas økonomi den tyske som verdens tredje største, etter den amerikanske og den japanske.

I løpet av de elleve månedene fra januar til november 2009 kom den samlede verdien av Kinas utførsel av varer og tjenester opp i et beløp tilsvarende 1,07 billioner dollar, går det fram av statistikken. En billion er en million millioner.

Den tyske eksporten kom i den samme perioden opp i 1,05 billioner dollar. Tyskland er på vei ut av den verste økonomiske nedgangsperioden siden andre verdenskrig, og landets økonomi antas å ha skrumpet inn med rundt 5 prosent i løpet av 2009.

Likevel kan tyskerne skilte med et solid overskudd på sin handelsbalanse med utlandet. I november i fjor kom handelsoverskuddet opp i 17,2 milliarder euro, viste fredagens tall fra det statistiske sentralbyrået Destatis.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer