Priskrig på julemat

Bekrefter at priskrigen på julemat er i full gang

Pepperkaker til 4,70, surkål til 3,70 og sjokoladeplater 200 gram fra 14,90. Når du leser denne saken, kan prisene være enda lavere.

NESTEN GRATIS: Men med kanel til under 1 krone, og Freia melkesjokolade til under 15 kroner i enkelte butikkjeder, viser det seg at dagligvarebutikkene ruster seg til krig to uker før jul. Dette bildet er tatt på Kiwi Lierskogen. Foto: Edvard Ruggesæter Ertesvåg
NESTEN GRATIS: Men med kanel til under 1 krone, og Freia melkesjokolade til under 15 kroner i enkelte butikkjeder, viser det seg at dagligvarebutikkene ruster seg til krig to uker før jul. Dette bildet er tatt på Kiwi Lierskogen. Foto: Edvard Ruggesæter Ertesvåg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var lenge spådd at priskrigen på julevarer, som vi så før jul i fjor, var avlyst før årets julehandel. For noen uker siden avlyste BI-professor Odd Gisholt priskrigen til E24.

Men med kanel til under 1 krone, og Freia melkesjokolade til under 15 kroner i enkelte butikkjeder, viser det seg at dagligvarebutikkene ruster seg til krig to uker før jul likevel.

I fjor førte den knalltøffe priskrigen til at butikkene gikk med tap i hundremillionersklassen, men det er likevel vanskelig for butikkene å la være å delta. Det ligger nemlig mye penger i nordmenns dagligvareinnkjøp før jul.

Gjør prisjusteringer daglig

Stian Mårdalen, prissjef i REMA 1000, sier at dagligvarekjeden gjør flere prisjusteringer daglig.

- Vi har sagt vi skal ha de laveste prisene, ikke bare på julevarer, men hele sortimentet. Vi ser at noen forsøker å matche våre priser – men da kutter vi bare prisene ytterligere, sier han til Dagbladet.

Akkurat nå har kjeden pepperkaker til 4,70, surkål til 3,70 og sjokoladeplater 200 gram fra 14,90. Når du leser denne saken, kan prisene være enda lavere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer