Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bekrefter at Skripal ble forgiftet med nervegift

Men Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) identifiserer ikke hvor stoffet kommer fra.

FORGIFTET: Sergej Skripal og dattera Julia ble forgiftet i Salisbury i England i mars. Foto: AFP PHOTO / Kommersant Photo / Yuri SENATOROV / NTB Scanpix
FORGIFTET: Sergej Skripal og dattera Julia ble forgiftet i Salisbury i England i mars. Foto: AFP PHOTO / Kommersant Photo / Yuri SENATOROV / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) bekrefter at en russisk eksspion ble forgiftet med nervegift, men identifiserer ikke hvor stoffet kom fra.

OPCW bekrefter britiske eksperters konklusjon om at nervegift ble brukt i attentatet mot en russisk eksspion.

OPCW har i sin gransking imidlertid ikke identifisert kilden til giften.

- Stoffet var av høy renhet, heter det i en uttalelse fra OPCW.

OPCW navngir ikke nervegiften som novitsjok, en benevnelse som britenes statsminister Theresa May tidligere har brukt om nervegiften. Men detaljene om nervegiften er spesifisert i en klassifisert rapport, legger OPCW til.

Storbritannia mener Russland sto bak forgiftingen av den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter Julia i Salisbury 4. mars. Russland benekter dette og viser til at Storbritannia ikke har lagt fram noe bevis som støtte for sine påstander.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!