Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bekrefter at sønnene er drept

Saddam Husseins sønner, begge nøkkelpersoner i farens regime, var blant de som ble drept da amerikanske soldater angrep en bygning i Mosul i Nord-Irak i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter general Ricardo Sanchez på en pressekonferanse i Bagdad i kveld.

- Vi er sikre på at Uday og Qusay ble drept. Vi benyttet en rekke personer til identifisereingen av likene, sa Sanchez.

Ifølge CNN skal én av de to andre drepte være en tenåringsgutt. Qusay skal ha en tenåringssønn. Det siste liket rapporteres å være en livvakt.

200 amerikanske soldater tok del i angrepet, som varte i hele seks timer. I tillegg til de fire som ble drept, skal fem ha blitt skadet i angrepet. Ingen av de amerikanske soldatene ble skadet i angrepet, melder CNN.

Da det ble kjent at Husseins to sønner trolig var drept, ble det løsnet skudd og utløst eksplosjoner flere steder i Bagdad.

Rykter om at Saddams sønner Qusay (37) og Uday (39) har holdt seg skjult i den nord-irakiske byen, har versert. Kilder sier til CNN at de to sønnene nylig ble observert i Mosul. Det var dette som ledet de amerikanske soldatene på sporet av Husseins sønner. En militær gruppe spesialtrenet for å jakte på Saddam Hussein og hans nøkkelpersoner ledet angrepet.

- Det var ikke slik at vi plutselig kom på sporet av dem, sier Sanchez.

Vitner forteller at de amerikanske soldatene ble angrepet da de nærmet seg huset. De ba derfor om helikopterassistanse før de stormet bygningen. Villaen ble totalskadd i angrepet.

Personene som er drept, ble før man kjente identiteten til de drepte, beskrevet som «svært interessante» for koalisjonen.

USA har så langt tatt 34 av de 55 irakerne som figurerer på «Mest ønsket»-lista fra Saddams regime. Husseins sønner var begge på denne lista.

DREPT: USA bekrefter at begge sønnene til Saddam Hussein, Qusay og Uday, ble drept da amerikanske soldater stormet en villa i Mosoul i Nord-Irak i morges. Foto: REUTERS/SCANPIX
BEVOKTET: Beboere i området ble holdt på god avstand da de amerikanske soldatene angrep villaen. Foto: REUTERS/SCANPIX
ØDELAGT: Bygningen som ble stormet, ble totalskadd i angrepet. Foto: AP/SCANPIX