AMATØRBOMBE: Den potensielt svært kraftige bilbomben var amatørmessig satt sammen. Derfor gikk det ikke etter planen for terrortatte Faisal Shahzad (30). Nå knyttes en lokal Telenor-ansatt i Pakistan til terroraksjonen. Foto: AP/New York Daily News/Alfred Giancarli/SCANPIX
AMATØRBOMBE: Den potensielt svært kraftige bilbomben var amatørmessig satt sammen. Derfor gikk det ikke etter planen for terrortatte Faisal Shahzad (30). Nå knyttes en lokal Telenor-ansatt i Pakistan til terroraksjonen. Foto: AP/New York Daily News/Alfred Giancarli/SCANPIXVis mer

Bekrefter at Telenor-ansatt er brakt til avhør i Pakistan

Knyttes til det mislykkede terroranslaget på Times Square i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Telenor bekrefter at en av deres ansatte i Pakistan er brakt til avhør hos politiet i Pakistan.

- Men vi har ingen navn ennå, og vet ikke hvilken stilling han skal ha i vår organisasjon i Pakistan. Vi har i underkant av 3000 ansatte i landet fordelt på ulike virksomheter i forskjellige regioner, sier informasjonssjef Atle Lessum til Dagbladet.

Knyttes til terrortatt
Det var The Wall Street Journal som i kveld kunne melde om at en Telenor-ansatt i Pakistan er arrestert og knyttes til det mislykkede terroranslaget med en bilbombe på Times Square i New York 2. mai.

Den Telenor-ansatte skal være sjef for selskapets lokale enhet, skriver avisen.

Dette kan ikke Telenor bekrefte.

- Vi vet som sagt ikke hvem det er, og derfor ikke hans stilling. Så at det er en toppleder, slik det fremstilles i Wall Street Journal kan vi ikke bekrefte, sier Lessum og antyder at selskapet trolig ville ha blitt varslet tidligere om personen som er pågrepet satt i toppledelsen.

- Vi vet heller ikke hvor i Pakistan han befinner seg, eller om han fremdeles er i politiets varetekt. Det eneste vi vet er at han har vært i avhør hos politiet, sier han.

Vil samarbeide med myndighetene- Vi håper at disse påstandene viser seg å være grunnløse. Men uansett vil vi samarbeide tett med pakistanske myndigheter for å finne ut av hva som har skjedd, sier Lessum til Dagbladet.

TATT: Faisal Shahzad hevder han var alene om det. Men nå knyttes stadig flere til den mislykkede terroraksjonen. Foto: AFP PHOTO/US DEPARTMENT OF JUSTICE/SCANPIX
TATT: Faisal Shahzad hevder han var alene om det. Men nå knyttes stadig flere til den mislykkede terroraksjonen. Foto: AFP PHOTO/US DEPARTMENT OF JUSTICE/SCANPIX Vis mer

I dag er Telenor den nest største mobiloperatøren i Pakistan med 2500 ansatte. De får mer enn 20 000 nye abonnenter hver dag, hevder selskapet på sin hjemmeside.

Telenor Pakistan er ifølge selskapet spredd over hele landet. Selskapet eier femten salgs- og servicesentre og har mer enn 200 franchiser og 100 000 utsalgssteder.

Delte rom med terrortatt Den Telenor-ansatte skal ha blitt arrestert i forbindelse med tre andre pågripelser. I tillegg til ham er eieren av en databutikk i Islamabad arrestert, samt eieren av et av Pakistans største cateringselskaper.

Pakistanske myndigheter mener den Telenor-ansatte skal ha delt rom med Faisal Shahzad (30) på universitetet på University of Bridgeport, og skal ha vært hans forbindelse til eieren av databutikken i Islamabad.

Hevder han var alene Shahzad, amerikansk statsborger av pakistansk opprinnelse, har innrømmet at han sto bak bilbomben på Times Square.

Han har i avhør hele tiden hevdet at han handlet på egen hånd, da han parkerte en svart Nissan Pathfinder med falske skilter og full av eksplosiver på Times Square.

Pakistanske myndigheter hevder på sin side at Shahzad har hatt forbindelser til Ilyas Kashmiri, en militant med tilknytning til al-Qaida og Lashkar-e- Tayyiba.

BEKREFTER: Atle Lessum - informasjonssjef i Telenor. Foto: SCANPIX
BEKREFTER: Atle Lessum - informasjonssjef i Telenor. Foto: SCANPIX Vis mer