SORG: Svenske påtalemyndigheter går nå ut og bekrefter at det er 19 år gamle Tova Moberg som i natt ble funnet død i Sverige. Video: NTB Scanpix Vis mer

Bekrefter at Tova (19) er funnet død

Tre menn siktet for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svenske påtalemyndigheter går nå ut og bekrefter at det er 19 år gamle Tova Moberg som i natt ble funnet død i Hudiksvall.

- Det er med dypeste smerte og sorg at vi kan fortelle at vi har funnet Tova Mobergs kropp, sier politiet på en pressekonferanse tirsdag klokka 13.30.

19-åringen ble funnet i en innsjø i natt. Hun har blant annet skader som tyder på ytre vold, ifølge politiet - og dette styrker deres mistanke om at hun har blitt utsatt for noe kriminelt.

Tre menn siktet

Tre menn i 20-årsalderen er pågrepet og siktet for drap - eller det som på svensk heter «mistanke på mord».

De ble pågrepet natt til søndag, da mistenkt for kidnapping.

Mennene vil trolig bli framstilt for fengsling på torsdag, opplyses det på pressekonferansen. Alle tre nekter å ha noe med drapet å gjøre, opplyses det videre.

Meldt savnet

Tova Moberg kom fra et tettsted i Hälsingland. Hun ble sist sett sammen med sine venner i Hudiksvallsområdet lørdag kveld.

19-åringen ble meldt savnet på søndag, da hun ikke dukket opp på svømmekonkurransen hun skulle delta i.

Søndag kveld gikk politiet ut med etterlysning og bilde av henne.

Det var rundt 02.30 i natt at politiet meldte om funnet av en død person i forbindelse med søket etter den savnede jenta.

- Identifiseringen er klar, sier Christer Sammens fra påtalemyndighetene til Expressen i dag.

- Jeg kan bare bekrefte at det er Tovas kropp som er funnet, noe som gjør at mistankene nå dreier seg om drap, sier han til Aftonbladet.