ER AUTENTISK:  En talsmann for marineinfanteriet bekrefter nå at den støtende videoen der fire soldater urinerer på tre døde, er ekte. Foto:  REUTERS/YouTube/Scanpix
ER AUTENTISK: En talsmann for marineinfanteriet bekrefter nå at den støtende videoen der fire soldater urinerer på tre døde, er ekte. Foto: REUTERS/YouTube/ScanpixVis mer

Bekrefter at videoen er autentisk

To av soldatene er identifisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En talsmann for det amerikanske marineinfanteriet sier de mener videoen der fire marinesoldater urinerte på de afghanske likene, er autentisk. Minst to av de fire soldatene skal være identifisert. 

Ifølge talsmannen tilhører de en bataljon fra basen Camp Lejeune i North Carolina. Bataljonen var utplassert i Helmand-provinsen fra mars til september i fjor.

Det er ikke kommet fram om videoen vil få konsekvenser for soldatene.

Videoen dukket opp på YouTube og flere andre nettsteder for to dager siden. Den vekket sterke reaksjoner, og det amerikanske forsvaret startet en intern etterforskning for å bringe på det rene om den var ekte.

- Oppførselen er fullstendig upassende for medlemmer  av USAs  militære, sa USAs forsvarsminister Leon Panetta i går, ifølge BBC.

Også afghanistans president Hamid Karzai fordømte likskjendingen.

- Jeg synes oppførselen som er avbildet er ytterst beklagelig. Denne adferden passer seg ikke for det amerikanske forsvaret, sa Karzai i en uttalelse.