Marburgvirus:

Bekrefter dødelig virus i Tanzania

Finnes ingen vaksine.

VIRUS: Helseministeren i Tanzania bekrefter at fem personer er døde som følge av marburgvirus. Foto: Shutterstock / NTB
VIRUS: Helseministeren i Tanzania bekrefter at fem personer er døde som følge av marburgvirus. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Minst fem mennesker med marburgvirus har mistet livet i Tanzania, bekrefter helseministeren. Viruset gir en svært smittsom og dødelig sykdom som ligner ebola.

- Resultater fra vårt folkehelse-laboratorium har bekreftet at denne sykdommen er forårsaket av marburgviruset, sier helseminister Ummy Mwalimu om sykdommen som har krevd fem liv.

Tre pasienter behandles på sykehus, mens 161 smittekontakter er sporet av myndighetene, opplyser Mwalimu. Hun oppfordrer befolkningen til å bevare roen og forsikrer at regjeringen har fått kontroll over smittespredningen.

Ifølge FHI er viruset beslektet med ebolavirus. Det smitter på samme måte, ved kontakt med kroppsvæsker fra syke personer eller dyr, og gir et lignende sykdomsbilde.

Antas å stamme fra flaggermus

Marburgvirus-sykdom kan ha en dødelighet på mellom 24 og 88 prosent, ifølge WHO. Det finnes ingen vaksine eller antivirale legemidler som er godkjent til behandling.

Sykdommen ble først påvist som følge av to utbrudd knyttet til laboratoriearbeid med forsøksaper fra Uganda som fant sted samtidig i 1967 i tyske Marburg og i Beograd i Serbia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer