Tønsberg-drapet

Bekrefter drapsofferets rute

Politiet er sikre på hvor den drepte mannen i 30-åra løp.

NYE DETALJER: Vitner med nye detaljer om drapssaken i Tønsberg. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Ralf Lofstad. Vis mer
Publisert

TØNSBERG (Dagbladet): Fremdeles er ingen mistenkt eller siktet etter at en mann i 30-åra natt til onsdag døde på sykehus, etter å ha blitt funnet skutt på Kilen litt utenfor Tønsberg sentrum.

Politiet er imidlertid nå sikre på at det er den nå avdøde lokale mannen som er fanget av overvåkingskameraer i området i tidsrommet for drapet, som tidligere beskrevet.

- Vi er nå sikre på at det er avdøde som går inn på senteret sammen med en kvinne, og så kommer ut igjen. Utenfor senteret skvetter han til av noe, og begynner å løpe, sier Øystein Holt, politistasjonssjef i Tønsberg til Dagbladet.

TØNSBERG: Stasjonssjef Øystein Holt ved Tønsberg politistasjon. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TØNSBERG: Stasjonssjef Øystein Holt ved Tønsberg politistasjon. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Segnet om

Mannen løp fra forretningssenteret i Kilengaten 18, tok til høyre inn Industrigaten, før han segnet om i krysset Industrigaten/Slagenveien, utenfor den lokale Rema 1000-butikken.

Den livstruende skadde mannen klarte selv å ringe alarmsentralen, og store mannskaper var raskt på stedet. Men livet sto altså ikke til å redde.

Holt opplyser at dagen har gått med til å samle inn videofiler fra kameraer langs ruta.

- Det er en møysommelig jobb, bemerker han.

SJEKKER OVERVÅKING: Etterforskere fra Tønsberg politikammer går runden fra butikk til butikk på Tønsberg medisinske senter i Kilengata. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SJEKKER OVERVÅKING: Etterforskere fra Tønsberg politikammer går runden fra butikk til butikk på Tønsberg medisinske senter i Kilengata. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han gir uttrykk for at politiet etter hvert vil sitte med en svært brukbar sammenhengende film av den drepte mannens løpetur.

- Det et godt opplyst langs ruta, sier han.

Sjekker bilspor

Vitner på stedet har fortalt Dagbladet at de setter én eller flere biler på stedet i sammenheng med skytingen. Holt bekrefter at politiet er kjent med dette.

- Disse vitnene ble avhørt i natt. Vi sjekker også meldinger om biler som skal ha kjørt rart flere steder i sentrum i natt, sier stasjonssjefen.

Han vil ikke bekrefte hvorvidt politiet tror avdøde ble skutt fra en bil, slik vitner mener. Det er på det rene at han ble truffet av flere skudd.

BLOMSTER: Det er lagt ned blomster på steder hvor mannen ble funnet skutt tirsdag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLOMSTER: Det er lagt ned blomster på steder hvor mannen ble funnet skutt tirsdag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ifølge Holt tilhørte avdøde et kriminelt miljø, men vil ikke konkludere med at det er snakk om en form for internt oppgjør; motivet er fremdeles uklart.

- Det er for tidlig, når vi ikke har mistenkte, sier stasjonssjefen, som opplyser at politiet sjekker ut personer i det nevnte kriminelle miljøet.

Etterforskerne har fått god uttelling for etterlysningen av tips.

- Vi har fått mange, som vi gjennomgår nå, sier Holt.

Flere dommer

I veikrysset der avdøde ble funnet, har en rekke venner og bekjente i dag lagt ned blomster og lys. Dagbladet har snakket med flere - de stiller seg uforstående til at mannen i 30-åra hadde en kriminell omgangskrets.

Mannens straffehistorikk inneholder flere dommer for narkotikaovertredelser og vinningsforbrytelser samt en fartssak. Dommene skriver seg til dels fra langt bak i tid.

Stasjonssjef Holt understreker at denne typen hendelser skjer forholdsvis sjelden i Tønsberg og Vestfold.

- Det er trist og leit. Men vi ser at denne typen kriminalitet også får mer og mer fotfeste, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer