Bekrefter drept demonstrant i Teheran

Iranske myndigheter hevder demonstrantene begynte å skyte. Ifølge opposisjonen ble flere hundre pågrepet.

EN DREPT: Iranske myndigheter bekrefter at en demonstrant ble drept i Teheran under gårsdagens demonstrasjon. Foto: AFP/Scanpix
EN DREPT: Iranske myndigheter bekrefter at en demonstrant ble drept i Teheran under gårsdagens demonstrasjon. Foto: AFP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet ble en person drept og minst ni personer såret i de regjeringskritiske protestene i Irans hovedstad i dag.

- Dette skjedde da medlemmer av den ulovlige opprørsgruppen Det iranske folkets mujahedin begynte å skyte under demonstrasjonen, ifølge landets visepolitisjef, Ahmad Reza Radan.

Demonstrasjonen var tatt initiativ til av to av landets opposisjonsledere for å vise solidaritet med oppstanden i Egypt.

Under demonstrasjonen på Frihetsplassen ble det ropt slagord som «Død over diktatoren!», et slagord som også ble brukt under demonstrasjonene etter presidentvalget i Iran i 2009.

Ifølge nettavisa til opposisjonsleder Mir Hossein Mousavi, Kalame.com, skal flere hundre demonstranter ifølge ubekreftede meldinger ha blitt pågrepet.

Demonstrasjonen ble holdt uten tillatelse.

(NTB)