Bekrefter funn av vrakdel fra savnet fiskebåt

Skal søke på havbunnen med undervannskamera. Savnet person antatt død.

FANT RIPER: Politiet undersøker det russiske skipet «Mekhanik Tyulenev» som de tror kan ha kjørt på den norske fiskesjarken "Marina". 
Foto: Erik Veigård / Scanpix
FANT RIPER: Politiet undersøker det russiske skipet «Mekhanik Tyulenev» som de tror kan ha kjørt på den norske fiskesjarken "Marina". Foto: Erik Veigård / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Direktør Grete Myhre i Statens havarikommisjon bekrefter for Dagbladet.no at linen som tidligere i dag ble funnet i vannet nordvest for Anda fyr i Vesterålen tilhører den savnede fiskesjarken «Marina».

-  I andre enden så er det noe tungt. Men om det er sjarken eller noe annet trålen har hengt seg fast i vet vi ikke enda, sier Myhre til Dagbladet.no.

For øyeblikket er et skip på vei ut til funnstedet med undervannskamera som skal identifisere hva trålen sitter fast i. Men arbeidet vil trolig ikke begynne før i morgen, opplyser Myhre.

Hovedredningssentralen sier til Dagbladet.no i 20.50-tida at den 68 år gamle fiskeren Kristian Knudsen fra Øksnes nå er antatt omkommet i forliset, og at leteaksjonen avsluttes fra deres side.

Fant riperI ettermiddag opplyste politiet at det er funnet riper etter et sammenstøt på det russiske lasteskipet «Mekhanik Tyulenev», som i dag ble tatt i arrest og ført til Bodø.

Politiet tror lasteskipet kan ha rent sjarken i senk, blant annet på grunnlag av radarbilder fra forsvaret som viser at de befant seg ekstremt nære hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer