«Ingen elsker Bamsegutt»

Bekrefter intern misnøye

NRKs distriktsdirektør Marius Lillelien sier at det er «bred enighet» innad i statskanalen om at NRK har gjort feil knyttet til serien «Ingen elsker Bamsegutt».

NRK trekker tilbake dokumentaren «Ingen elsker Bamsegutt» inntil videre. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Søndag ettermiddag ble det kjent at NRK trekker den mye omtalte serien «Ingen elsker Bamsegutt» midlertidig for å gjøre endringer i den.

Det skjer etter reaksjoner på at serieskaperne lot være å omtale at hovedperson Jan-Egil «Bamsegutt» Granfoss ble dømt for utuktig omgang med seks barn i alderen 8 til 10 år i 1991.

Søndag kveld beklaget distriktsdirektør Marius Lillelien i NRK overfor de fornærmede i saken på NRK Dagsrevyen.

Seinere samme kveld presiserte han overfor Dagbladet at beklagelsen retter seg til både NRKs publikum, de fornærmede i saken fra 1991 og Granfoss selv.

- Bred enighet

På spørsmål om hva han kan si om reaksjonene på serien innad i NRK, svarer Lillelien:

- Interne reaksjoner i NRK skal jeg ikke si at jeg har full oversikt over, men jeg tror at reaksjonene i NRK er ganske like som de i er samfunnet for øvrig. En: At folk mener at det er en viktig serie. To: At vi burde hatt med denne informasjonen fra dag én. De gjenspeiler nok reaksjonene der ute, sier han til Dagbladet.

- Det er bred enighet innad i NRK om at NRK har begått en feil, med andre ord?

- Det er det. Det er bred enighet om det.

Diskutert på møte

Klubbleder Hans Martin Hauge i NRKJ Trøndelag sier til Dagbladet at han har vært på konferanse den siste uka, og derfor ikke har fulgt saken tett.

Han understreker at han ikke selv har sett serien, og at han ikke har noen formening om saken som klubbleder.

- Jeg har fått med meg noen mailer rett før helga, og jeg var på et møte på fredag hvor dette ble nevnt. Men mitt inntrykk er nok, som Lillelien sier, at reaksjonene i NRK speiler reaksjonene ellers i samfunnet - uten å ha snakket med enkeltpersoner.

- Har du fått noe inntrykk av stemningen i interne kanaler i NRK?

- På intranett og det som er sagt og skrevet ellers, men jeg har ikke snakket med så mange enkeltpersoner, og aller minst med Tore og de som står bak serien.

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Granfoss' advokat Leif Strøm. Han har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer