Bekrefter milliardsalg til franskmenn

Aker Maritime bekreftet før Oslo Børs åpnet i morges at dypvannsdivisjonen er solgt for 5,9 milliarder kroner til det franske selskapet Coflexip Stena Offshore.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selve salgsprisen er på 4,7 milliarder kroner, men franskmennene overtar samtidig en gjeld på 1,2 milliarder. Divisjonens bokførte verdi var én milliard kroner, og eier Kjell Inge Røkke kan dermed notere seg en gevinst på 3,7 milliarder kroner før skatt.

Kjell Inge Røkke har fått en meget god pris på den USA-baserte dypvannsdivisjonen sin. I følge en pressemelding fra Aker Maritime, er salgssummen 15 prosent høyere enn hele det markedet anslo hele Aker Maritim for å være verdt.

De finansielle musklene til Røkke og Aker Maritime vokser som følge av salget. Planen er at selskapets gjeld skal reduseres med midlene fra Coflexip Stena Offshore. Styret i Aker Maritime har ingen planer om å foreslå ekstraordinært utbytte til eierne. Men det kan bli aktuelt etter at lån er refinansiert og redusert.

Mesteparten av dypvannsdivisjonen til Aker Maritime er lokalisert i USA, Storbritannia og Finland. I tillegg har selskapet interesser i Australia, Vest-Afrika, Brasil og Det kaspiske hav. Tilsammen 2750 ansatte jobber med dypvannsteknologi innenfor Aker Maritime.