Bekrefter notat - benekter lån

I et notat hos advokatfirmaet BA-HR står det at Tore Tønne har et lån hos Aker RGI som han fikk før han ble helseminister. Det bekrefter daglig leder Bjørn Gabriel Reed. Men opplysningen om lånet er feil, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksstatsråd Tore Tønne, som var konsernsjef i Norway Seafood før han ble helseminister i mars 2000, avviser blankt at han har hatt et lån hos Aker RGI slik det står i notatet.- Jeg hadde ikke noe låneforhold verken til Norway Seafoods, NWS, eller Aker RGI i perioden jeg var konsernsjef. Jeg hadde ikke engang forskudd.- Jeg hadde heller ikke noe låneforhold til disse selskapene da jeg satt i regjeringen, sier Tønne, som imidlertid har hatt et lån på tre millioner kroner i Aker RGI siden april i år.

«Bør korrigeres»

Daglig leder i BA-HR, Bjørn Gabriel Reed, bekrefter at det finnes et notat i BA-HR hvor det står at Tønne som konsernsjef i NWS hadde et lån hos Aker RGI, men sier nå at opplysningen om Tønnes lån «er en feil som bør korrigeres». Men Reed ville ikke svare på spørsmål fra Dagbladet om saken da vi kontaktet ham onsdag.- Vi kan ikke uttale oss om klientforhold. Vi er underlagt taushetsplikt. Det er slik advokaters verden er. Vi får heller forsone oss med at dere skriver det dere velger å skrive.

Økokrim?

- Har dere fått spørsmål fra Økokrim om denne saken? - Mitt svar er at vi uttaler oss ikke om klient- og oppdragsmessige forhold. Det gjelder alt dere har skrevet i avisa om denne saken, svarer Reed og avslutter samtalen.Men Dagbladets oppslag om Tønnes suksesshonorar utløste hektisk aktivitet både hos BA-HR og i Aker RGI.Utpå kvelden samme dag ringte Reed tilbake til Dagbladet for å gi en kort redegjørelse som han ønsket inntatt i Dagbladet ved omtale av notatet.

«Internt notat»

Redegjørelsen lyder slik:«Jeg vil bare få opplyst følgende, som jeg har avklart med vår klient Aker RGI: Det notatet Dagbladet har fått tilgang til, er et internt notat. På et punkt er det en feil som bør korrigeres. Verken Tønne eller hans selskaper har hatt noe lån fra Aker RGI eller dets nærstående, verken mens Tønne var konsernsjef i Norway Seafoods eller mens han var statsråd. Tønne Consult har bare hatt et lån fra Aker RGI eller nærstående fra april 2002. Noe mer vil vi ikke kommentere i saken som gjelder klientforhold.»