Bekrefter «pause»

De russiske styrkene hviler for å samle styrker til en større offensiv.

PAUSE: De russiske styrkene hviler, bekrefter talsperson Igor Konasjenkov. Foto: Det russiske forsvarsdepartementet / AFP / NTB
PAUSE: De russiske styrkene hviler, bekrefter talsperson Igor Konasjenkov. Foto: Det russiske forsvarsdepartementet / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De russiske styrkene har skalert ned aktiviteten i Ukraina. Bakgrunnen er at de har tatt seg en "operasjonell pause" for å hvile og hente seg inn igjen etter å ha kriget i 134 dager.

Generalløytnant Igor Konasjenkov, som er talsperson i det russiske forsvarsdepartementet, bekreftet torsdag pausen.

Til tross for pausen, så har ikke krigshandlingene opphørt fullstendig.

- Russiske styrker gjennomfører fortsatt begrensede bakkeoffensiver og angriper med luftvåpen, artilleri og missiler ved alle frontene, skriver britiske Insitute for the study of war i sin daglige oppdatering.

- Russiske styrker vil trolig fortsette å begrense seg til småskala offensive aksjoner mens de bygger opp igjen styrkene sine og gjør seg klare for en betydelig større offensiv i ukene eller månedene som kommer, skriver insiuttet.

Konasjenkov sa ikke noe om hvor lenge pausen kom til å vare.

Pausen kommer etter at de russiske styrkene i helga erklærte seier i Luhansk-området, og endret fokuset sitt mot Donetsk. Luhansk og Donetsk utgjør til sammen Donbas-området, som er området russerne før krigen varslet at de ønsket å «beskytte».

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer