Oslo kommune:

Bekrefter smitte på pressekonferanse

En av deltagerene på Oslo kommunes pressekonferanse tirsdag har fått corona.

SMITTE: Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, holdt tirsdag en pressekonferanse etter regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Annika Byrde / NTB
SMITTE: Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, holdt tirsdag en pressekonferanse etter regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av dem som var til stede på Oslo kommunes pressekonferanse tirsdag har fått påvist corona.

Dette melder Avisa Oslo torsdag ettermiddag.

Alle som var på pressekonferansen skal ha fått tilsendt en e-post fra en kommunikasjonsrådgiver ved byrådslederens kontor, hvor det framgår at det er oppdaget smitte blant en av deltagerene.

- Private helseopplysninger

Kommunikasjonssjef for Oslo kommune, Hanne Gjørtz, bekrefter overfor Dagbladet at de har sendt ut et varsel til alle som var på pressekonferansen – der de også oppfordrer de som var der om å ta en test.

- Dette er helt vanlig smittesporing. Dette er også grunnen til at vi ber om en påmelding fra alle som skal delta på pressekonferansene, og fører lister, sier hun.

Hun sier at varselet er sendt ut til de som var til stede på selve pressekonferansen. På spørsmål om når smitten ble påvist viser hun til at dette er private helseopplysninger, og noe hun derfor ikke kan svare på.

- Vi har ikke noe mer informasjon om dette enn den som er sendt ut til de som var på selve pressekonferansen, sier kommunikasjonssjefen.

«Vi anbefaler alle som var til stede å være ekstra oppmerksomme på symptomer, holde seg hjemme ved sykdom og ha lav terskel for å teste seg, heter det i eposten fra kommunen», skriver TV 2.

VAKSINE: Tirsdag 7. desember bestemte regjeringen blant annet at meteren og skjenkestopp skal gjeninnføres nasjonalt. Nå bønnfaller byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, uvaksinerte om å vaksinere seg. Video: NTB Vis mer

Smitterekord

Tirsdag ble det registrert 1117 nye coronatilfeller i Oslo. Det er det høyeste antallet som er registrert i Oslo i løpet av pandemien.

På pressekonferansen tirsdag ba byrådsleder Raymond Johansen innbyggerne i hovedstaden om ikke å miste motet.

- Vi kommer gjennom dette, slik vi har gjort mange ganger før, sa Johansen.

Johansen holdt tirsdag kveld pressekonferansen i Oslo rådhus for å kommentere coronasituasjonen i hovedstaden etter at regjeringen kunngjorde sine nye, nasjonale tiltak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer