Oslo kommune:

Bekrefter smitte på pressekonferanse

En av deltagerene på Oslo kommunes pressekonferanse tirsdag har fått corona.

SMITTE: Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, holdt tirsdag en pressekonferanse etter regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Annika Byrde / NTB
SMITTE: Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, holdt tirsdag en pressekonferanse etter regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En av dem som var til stede på Oslo kommunes pressekonferanse tirsdag har fått påvist corona.

Dette melder Avisa Oslo torsdag ettermiddag.

Alle som var på pressekonferansen skal ha fått tilsendt en e-post fra en kommunikasjonsrådgiver ved byrådslederens kontor, hvor det framgår at det er oppdaget smitte blant en av deltagerene.

- Private helseopplysninger

Kommunikasjonssjef for Oslo kommune, Hanne Gjørtz, bekrefter overfor Dagbladet at de har sendt ut et varsel til alle som var på pressekonferansen – der de også oppfordrer de som var der om å ta en test.

- Dette er helt vanlig smittesporing. Dette er også grunnen til at vi ber om en påmelding fra alle som skal delta på pressekonferansene, og fører lister, sier hun.

Hun sier at varselet er sendt ut til de som var til stede på selve pressekonferansen. På spørsmål om når smitten ble påvist viser hun til at dette er private helseopplysninger, og noe hun derfor ikke kan svare på.

- Vi har ikke noe mer informasjon om dette enn den som er sendt ut til de som var på selve pressekonferansen, sier kommunikasjonssjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.