Bekrefter UFO-videoene

Klippene ble holdt hemmelig i flere år. Så ble de lekket.

UFO: USAs marine har nå bekreftet at klippene som ble publisert i 2017, er ekte vare. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Se på den greia! Den roterer!

I tidsrommet desember 2017 til mars 2018 publiserte organisasjonen «To The Stars Academy of Arts & Sciences» flere videoer som har vekket oppsikt:

Opptak av avlange objekt som beveger seg kjapt gjennom lufta.

For de av oss med et par timer med science fiction innabords som kulturell kapital, kan bildene vekke noen spennende assosiasjoner.

MYSTISK SIGNAL: Perseushopen består av flere tusen galakser og er et av de største objektene i universet. Nå har astronomer oppdaget et mystisk røntgensignal fra galaksehopen. Video: NASA / CXC / SAO / E.Bulbul Vis mer

Bekrefter opptakene

De har vært hemmeligstemplet i flere år, fram til de ble offentliggjort av New York Times i 2017. Nå har USAs marine gått ut og bekreftet at opptakene er ekte.

I videoen som ligger i toppen av saken, kan du se hvordan de uidentifiserte flygende objektene beveger seg gjennom luftrommet.

Talsmann for marinen, Joe Gradisher, sier til CNN at de valgte å frigi videomaterialet for å oppmuntre praktikanter på militæranleggene til å rapportere inntrengere som kan true pilotenes sikkerhet.

– I mange år rapporterte ikke pilotene inn disse tilfellene på grunn av stigmaet rundt en gammel terminologi og teorier om hva disse bildene inneholder eller ikke.

Marinen sier de ikke veit hva disse objektene i klippene er, og det blir heller ikke spekulert i hva det kan være. De kan bare bekrefte at det er snakk om uidentifiserte flygende objekt.

De håper å kunne løse mysteriet ved at flere rapporterer inn disse hendelsene.

LYD: Dette er den historiske lyden fra Mars, naboplaneten vår som ligger 54 millioner kilometer unna. Video: Nasa TV / NTB Scanpix. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Så med egne øyne

I et opptak fra 2004 ser man hvordan sensorene registrerer et objekt mens det flyr gjennom lufta. Plutselig skyter det fart og forsvinner ut av bildet, i en så høy fart at sensorene ikke klarer å holde følge.

Kommandørkaptein David Fravor så objektet med sine egne øyne.

David Fravor er pensjonert pilot. Han var selv vitne til UFO-ene. Foto: CNN
David Fravor er pensjonert pilot. Han var selv vitne til UFO-ene. Foto: CNN Vis mer

– Da vi så ut av flyet på høyre side så vi noen uroligheter i vannet, og et hvitt, avlangt objekt som beveget seg.

I et TV-intervju med CNN sier han at objektet beveger seg fra en høyde på null til 3500 meter, og akselererer på to sekunder, før det så forsvinner.

– Jeg har aldri sett noe liknende i hele mitt liv.

I 2015 ble liknende objekter observert ved to andre anledninger. I opptakene kan man høre de forbausede pilotenes kommentarer på det de er vitne til.

UFO?: NASA-astronauten Chris Cassidy varslet Houston og filmet det merkelige objektet som fløt rundt romstasjonen hans. Russiske eksperter greide å finne forklaringen på hva det var. Video: NASA Vis mer

– Kanskje ikke alene

Advanced Aerospace Threat Identification Programme var en hemmelig etterforskningsinnsats. Programmet ble opprettet i 2007 for å jakte uidentifiserte flygende objekter (UFO), og fikk over fem år 22 millioner dollar i statsstøtte. Pentagon har i alle disse åra holdt det hemmelig, fram til det ble offentliggjort for første gang 16. desember 2017.

Den tidligere sjefen for programmet, Luis Elizondo, har uttalt til CNN at «vi kanskje ikke er alene».

Elizondo har tidligere vært klar på at han ikke snakker på vegne av Pentagon, som han forlot i protest. Han forteller at programmet gikk ut på å identifisere objekter som ble observert, for så å redegjøre for om de var en potensiell trussel for nasjonens sikkerhet.

Han hevder de identifiserte mystiske luftfartøy som tilsynelatende trosset aerodynamiske lover. Det er ikke blitt bekreftet av myndighetene i USA.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer