Bekreftet: Russland utviser én norsk diplomat

Norges ambassadør i Moskva ble innkalt på teppet.

GJENGJELDER TJENESTEN: President Vladimir Putin og administrasjonen hans gjengjelder masseutvisningen av russiske diplomater. Foto: Sergej Karpukhin / Reuters / NTB Scanpix
GJENGJELDER TJENESTEN: President Vladimir Putin og administrasjonen hans gjengjelder masseutvisningen av russiske diplomater. Foto: Sergej Karpukhin / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK melder i 15.30-tida at Norges ambassadør i Moskva er innkalt «på teppet» til det russiske utenriksdepartementet.

Statskanalen antar at temaet for møtet er den varslede utvisningen av en norsk diplomat; russiske myndigheter meldte i går at de akter å utvise diplomater fra de samme landene som selv har utvist russiske diplomater, i konflikten rundt forgiftningen av den tidligere dobbeltagenten Sergej Skripal i Storbritannia.

- Uberettiget

UDs pressevakt Ane Lunde bekrefter klokka 16.05 at én norsk diplomat er besluttet utvist fra Russland.

- Norges ambassadør til Russland ble i dag kalt inn til det russiske utenriksdepartementet sammen med svenske, finske og danske kolleger. Vi er blitt meddelt at Russland utviser en av våre medarbeidere ved ambassaden i Moskva, sier Lunde til Dagbladet.

Hun vil ikke gå i detalj på hvem som er utpekt til å forlate landet. Hun understreker at Norge synes utvisningen er urettmessig.

- Selv om dette var ventet ut fra de siste uttalelsene fra russisk side, anser vi utvisningen som uberettiget. Vår medarbeider har gjort en god jobb som diplomat, og utvisningen har ingenting med diplomatens utførelse av sine arbeidsoppgaver å gjøre, sier Lunde, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer