Omikron:

Bekymret: - Ødeleggende

I slutten av november ble virusvarianten omikron oppdaget i Sør-Afrika. Sørafrikanske Sam er skuffet over restriksjonene som er innført internasjonalt, og er bekymret over situasjonen i landet.

SØR-AFRIKA: Sam og mannen får muligens ikke feiret bryllupet sitt slik de har planlagt på grunn av virussituasjonen i Sør-Afrika. VIDEO: Privat/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- For meg selv, og mange andre sørafrikanere, kom dette som et stort sjokk. Spesielt med tanke på spekulasjonene de siste månedene om en fjerde smittebølge, sier Samukelisiwe Mahlawe til Dagbladet TV.

Samukelisiwe Mahlawe, eller Sam, fra Sør-Afrika skulle etter planen feire bryllup med sin norske ektemann Per Olav Kapstad 21. desember. Den nye virusmutanten, omikron, kan imidlertid sette en stopper for feiringa.

Mahlawe frykter også at mutanten kan ramme landets økonomi hardt, og kritiserer den internasjonale håndteringen av situasjonen. Hun er spesielt bekymret fordi landet akkurat har hentet seg inn etter opptøyene som oppsto i juli.

Den gang skrev Dagbladet om Mahlawe og Kapstad som var på flukt fra opptøyene på bryllupsnatta si. Flere hundre menneskeliv skal ha gått tapt som følge av opptøyene.

- Svært bekymringsfullt

Forrige uke innførte en rekke europeiske land, deriblant Norge, innreiserestriksjoner fra flere afrikanske land som følge av den nye virusvarianten av covid-19.

Varianten, nå kjent som omikron, vekker oppsikt hos forskere da den har flere mutasjoner til felles med tidligere bekymringsvarianter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer