Tolga-saken

Bekymret advokat: - Voldsomme lekkasjer

- Jeg er bekymret, sier advokat Harald Grape, som har hatt flere samtaler med politiet.

TATT FRA ADRESSE: Den bortførte 20-åringen ble tatt med fra en adresse i Vingelen i Tolga. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsvarer for den første pågrepne i Tolga-saken, Harald Grape, har torsdag vært i fengselet og møtt sin klient. Mannen i 20-åra er siktet etter at en 20-åring og hans foreldre ble utsatt for vold i en privatbolig natt til søndag. 20-åringen ble så kidnappet i nærmere ett døgn.

Ifølge advokaten sliter den siktede mannen med tanker om det som har skjedd.

- Han tenker mye på hva han har gjort og angrer på det, sier Grape.

- Bekymret

Den siktede meldte seg selv for politiet tidligere denne uka. Han ble så tatt med til avhør av Kripos og varetektsfengslet. Han erkjenner straffskyld.

Advokat Grape uttrykker nå bekymring over detaljene som har kommet ut i media i forbindelse med saken.

- Jeg er bekymret for lekkasjene som har vært, og bekymret for at det skal komme ut detaljer fra min klients forklaring. Det er voldsomt, og jeg har hatt flere samtaler med politiadvokaten i saken om dette, sier Grape til Dagbladet.

TOLGA: Politiadvikat Vibeke Stolp Ekeland sier at en mulig hypotese i Tolga-bortføringen knyttes til gjeld. Video: Jostein Sletten/Dagbladet Vis mer

Sjokkert venn

En nær venn av den varetektsfengslede mannen sa torsdag til Dagbladet at han er sjokkert over nyheten om at kameraten har deltatt på det han er siktet for.

- Vi har snakket sammen på telefon ukentlig. Ikke noe skulle tilsi at han drev med noe slikt. Han er den mest joviale og livlige karen; når det er fest, drar han med dem som sitter alene i hjørnet, og han er veldig populær blant damene, sa mannen.

Politiet har torsdag kveld ikke vært tilgjengelig for kommentar i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer