Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bekymret bilist slo alarm da han fikk se kraftig røyk. Dette synet møtte politiet

- Jeg kjenner ikke til noe liknende i området her, sier lensmann.

IKKE SETT LIKNENDE: Sjåføren hadde montert et sekkehjul under bilen for å få den på veien igjen. Foto: Møre og Romsdal politidistrikt
IKKE SETT LIKNENDE: Sjåføren hadde montert et sekkehjul under bilen for å få den på veien igjen. Foto: Møre og Romsdal politidistrikt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bilister sperret opp øynene da de fikk se et merkelig syn på strekningen mellom Volda sentrum og Ørsta/Volda lufthamn i sommer.

En sjåfør hadde montert et sekkehjul under bilen, som løsning på at bakhjulsopphenget hadde blitt ødelagt under en tidligere kollisjon. Sekkehjulet førte til kraftig røyk, og møtende bilister trodde bilen sto i brann.

Det var Sunnmørsposten som omtalte saken først.

Kjenner ikke til noe liknende

En person ringte sporenstreks til politiet, som fikk stoppet Audi'en ved flyplassen rundt 01.00 natt til lørdag 6. august.

- Han kjørte i fire kilometer mot Ørsta og politiet fikk melding om denne kjøringa. Det var en patrulje som rykket ut og kontrollerte ham. Det viste seg at det kun var to hjul som berørte bakken. De andre hvilte på det underlaget du ser på bildet. Jeg kjenner ikke til noe liknende i området her, sier lensmann Guttorm Hagen.

Lensmannen reagerer spesielt på at hendelsen fant sted på E39.

- Det er tett trafikk på strekningen, det er ikke akkurat noen lokalvei. Det er normalt å bruke kranvogn når man skal flytte slike kjøretøy, sier Hagen.

Han vil nå takke personen som reagerte raskt med å kontakte politiet.

- Vi takker publikum for at de melder fra om dette. Vi vil høre om slike ting når de pågår. Det var en god vitneobservasjon og melding til politiet. Det er godt å få stoppet dette. Det er ikke et vanlig tilfelle, sier Hagen.

- Jeg tror ikke det er noen som vurderer noe liknende. Det er helt atypisk. Jeg vil be publikum fortsette å varsle oss. Så vi kan få stoppet liknende hendelser, sier Hagen.

Godtok ikke straff

Sjåføren møtte denne uka i Søre Sunnmøre tingrett fordi han ikke godtok en bot på 15 000 kroner og ett år uten førerkort, skriver Sunnmørsposten.

I retten forklarte mannen at han måtte ha bilen på veien igjen raskt, så han monterte derfor ei ramme med sekkehjul under bilen.

Fredag avsies dom i saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling