Bekymret for barna på sykehus i Oslo

Barn med kreft er flyttet fra Ullevål sykehus til Rikshospitalet uten at det er fysisk plass til dem der.

BEKYMRET: Bekymringsmeldinger fra sykepleiere viser at syke barn ikke behandles som de bør under sammenslåingen av sykehusene i Oslo. Her Ullevål sykehus i Oslo. Foto: Lise Åserud / Scanpix
BEKYMRET: Bekymringsmeldinger fra sykepleiere viser at syke barn ikke behandles som de bør under sammenslåingen av sykehusene i Oslo. Her Ullevål sykehus i Oslo. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bekymringsmeldinger fra sykepleiere viser at syke barn ikke behandles som de bør under sammenslåingen av sykehusene i Oslo. - Det går for fort. Huset må være ferdig før man flytter inn, mener sykepleierne.

Barn med kreft er flyttet fra Ullevål sykehus til Rikshospitalet uten at det er fysisk plass til dem der, og barn er blitt overført til Akershus universitetssykehus (Ahus) uten at den nødvendige kompetansen er blitt med. I tillegg opptar voksne plassene på barneavdelingene.

Dette er blant hendelsene ved universitetssykehuset i Oslo (OUS) som har gjort at flere sykepleiere har kommet med bekymringsmeldinger den siste tiden, skriver Dagsavisen.

- Vi har fått massevis av bekymringsmeldinger ved OUS og Ahus om kvaliteten på pasientomsorgen, bekrefter leder i Barnesykepleierforbundet i Oslo og Akershus, Anja Smeland.

Nå frykter hun at det velfungerende barnesenteret på Ullevål, som har hatt tjenester til barn samlet under ett tak, brytes ned.

- Noe av det problematiske er at de flytter litt og litt. Det er problematisk når tjenestene henger sammen, fastslår Smeland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer