Bekymret for barna på sykehus i Oslo

Barn med kreft er flyttet fra Ullevål sykehus til Rikshospitalet uten at det er fysisk plass til dem der.

BEKYMRET: Bekymringsmeldinger fra sykepleiere viser at syke barn ikke behandles som de bør under sammenslåingen av sykehusene i Oslo. Her Ullevål sykehus i Oslo. Foto: Lise Åserud / Scanpix
BEKYMRET: Bekymringsmeldinger fra sykepleiere viser at syke barn ikke behandles som de bør under sammenslåingen av sykehusene i Oslo. Her Ullevål sykehus i Oslo. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bekymringsmeldinger fra sykepleiere viser at syke barn ikke behandles som de bør under sammenslåingen av sykehusene i Oslo. - Det går for fort. Huset må være ferdig før man flytter inn, mener sykepleierne.

Barn med kreft er flyttet fra Ullevål sykehus til Rikshospitalet uten at det er fysisk plass til dem der, og barn er blitt overført til Akershus universitetssykehus (Ahus) uten at den nødvendige kompetansen er blitt med. I tillegg opptar voksne plassene på barneavdelingene.

Dette er blant hendelsene ved universitetssykehuset i Oslo (OUS) som har gjort at flere sykepleiere har kommet med bekymringsmeldinger den siste tiden, skriver Dagsavisen.

- Vi har fått massevis av bekymringsmeldinger ved OUS og Ahus om kvaliteten på pasientomsorgen, bekrefter leder i Barnesykepleierforbundet i Oslo og Akershus, Anja Smeland.

Nå frykter hun at det velfungerende barnesenteret på Ullevål, som har hatt tjenester til barn samlet under ett tak, brytes ned.

- Noe av det problematiske er at de flytter litt og litt. Det er problematisk når tjenestene henger sammen, fastslår Smeland.

Mai-Britt Lynum er sykepleier på Ullevål. Hun tviler ikke på at tjenesten kommer til å bli bra når «nye» OUS er klar, etter planen i 2025.

- Alle er enige om å samle barna ett sted, men det går for fort. Og det er ikke plass. Man må ha huset ferdig før man flytter inn, sier Lynum.

I en e-post til Dagsavisen svarer klinikksjef Terje Rootwelt ved kvinne- og barneklinikken slik på vegne av OUS:

- Vi prøver etter beste evne å etterleve både ordlyd og intensjon i forskrift om Barns opphold i helseinstitusjon og kjenner oss ikke igjen i beskrivelsen i artikkelen.

(NTB)