Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bekymret for Clintons helse

Den gutteaktige sjarmen har forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bill Clintons helse siden presidentens glansdager er tydelig endret. Før ble han fotografert mens han jogget fra heseblesende livvakter. Nå fanger fotografene en tynn, gråhåret og tydelig preget president i fotolinsene sine.

I fjor høst ble Bill Clinton innlagt på sykehus. Han måtte gjennomgå en fire timer lang bypassoperasjon om han skulle overleve, sa legene.

Tydelig sliten

Etter operasjonen har den tidligere så sprudlende presidenten endret karakter. En slektning som er intervjuet av ukemagasinet Globe sier at Clinton sliter og familien er bekymret for ham.

58-åringen skal lide av depresjon og han har gått betydelig ned i vekt. Linjene i ansiktet er mer dratt og håret er nå helt grått og ikke så kraftig lenger.

- Det ser ut som om han er døende, sier Clintons anonyme slektning til Globe, ifølge Expressen.

Kjemper for Sør-Asia

Bill Clinton rakk bare innledningen av valgkampen i USA i fjor, før han ble syk.

FAMILIEN: Sexskandalen med Monica Lewinsky slet på forholdet til familien Clinton, men nå har de funnet sammen igjen. Bildet er tatt i november i fjor i forbindelse med åpningen av presidentens bibliotek og stiftelsessenter i Little Rock. Sammen med Bill Clinton er kona Hillary og datteren Chelsea. Foto: REUTERS/SCANPIX
FAMILIEN: Sexskandalen med Monica Lewinsky slet på forholdet til familien Clinton, men nå har de funnet sammen igjen. Bildet er tatt i november i fjor i forbindelse med åpningen av presidentens bibliotek og stiftelsessenter i Little Rock. Sammen med Bill Clinton er kona Hillary og datteren Chelsea. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Han har sin egen stiftelse og de siste ukene har fokuset til Clinton vært på naturkatastrofen som rammet land i Asia og Afrika.Blant annet besøkte han en amerikansk organisasjon som støtter innbyggerne i Sri Lanka på nyttårsaften. Han kom sammen med sin kone, Hillary Clinton, som nå er senator i New York.

Dødsmaske

- Probelemene med hjertet har vært tungt å takle. Hver gang han kjenner smerte eller at noe stikker i kroppen, tror han at han rammes av et infarkt. Dette gjør ham deprimert og redd for framtiden, sier slektningen til Globe Magazine.

Clinton sa nylig i et fjernsynsintervju at han ble rammet av angst da han skulle opereres.

- Jeg så mørke masker, dødsmasker. Jeg så sirkler med lys og jeg så et bilde av Hillary eller Chelseas ansikt i lyset. Plutselig forsvant bildet, sa Clinton i intervjuet.

FORVANDLING:</B> Bildet til venstre er tatt i 1999, to år før Bush tok over som president. Bildet til høyre er tatt for noen dager siden. Den opplagte og fargerike presidenten er borte. Nå framstår han som grå og sliten.
SLITEN:</B> Dette bildet er tatt nyttårsaften. Man kan tydelig se at Clintons helse er skrantende i forhold til tidligere publiserte bilder.
TAKKET LEGENE:</B> Like før jul møtte Bill Clinton legene som behandlet ham og reddet livet hans i august i fjor. Allerede da så mange at Clinton hadde gått ned i vekt.
BEKYMRET:</B> Slektninger av Clinton er redd han skal dø. Nylig gjenopptok han sitt arbeid, blant annet ved å støtte FN og Unicef som samler inn penger til tsunamiofre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media