Bekymret for coronasmitte i Det hvite hus

Når president Donald Trump nå er tilbake i Det hvite hus, øker journalistenes frykt for å bli smittet av coronaviruset.

SKREVET UT: President Donald Trump ble natt til tirsdag 6. oktober skrevet ut fra sykehuset, men da han ankom Det hvite hus tok han av maska. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tre journalister som følger Det hvite hus, har allerede testet positivt for viruset i forbindelse med utbruddet som startet i Rosehagen.

Bekymringen journalistene allerede føler på grunn av en lettvint holdning i Det hvite hus til grunnleggende råd som å bruke munnbind, økte da pressetalskvinne Kayleigh McEnany mandag kunngjorde at hun var smittet.

Etter McEnanys kunngjøring stilte Fox News' Hvite hus-korrespondent John Roberts seg i kø ved et testsenter i flere timer for å teste seg.

Han hadde vært til stede på McEnanys pressebrif torsdag, før Trump testet positivt. Verken hun eller en av assistentene hennes, som også testet positivt, brukte munnbind, og Roberts satt like ved begge. Testen hans var heldigvis negativ.

Rasende og frustrert

Roberts begrenset seg til å si at episoden passet dårlig for ham, men andre, som radiokorrespondenten April Ryan, er rasende over at Trump og hans folk setter hennes kolleger i fare, og CNNs Kaitlin Collins kaller situasjonen uansvarlig.

- Det er frustrerende. For å være ærlig, gjør det meg sint, sier ABC News' Jonathan Karl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer