«Delta pluss»:

Bekymret for «Delta pluss»

India har gjort innledende undersøkelser av en ny virusvariant som har videreutviklet seg fra deltavarianten.

KATASTROFAL BØLGE: India ble i våres rammet av en katastrofal andre coronabølge, som satte daglige verdensrekorder i antall smittede og døde. Her fra mai, like før India nådde smittetoppen og den påfølgende dødstoppen. Foto: Reuters / NTB
KATASTROFAL BØLGE: India ble i våres rammet av en katastrofal andre coronabølge, som satte daglige verdensrekorder i antall smittede og døde. Her fra mai, like før India nådde smittetoppen og den påfølgende dødstoppen. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Deltavarianten av coronaviruset var tidligere kjent som den indiske mutantvarianten, og er mer smittsom enn de andre virusvariantene.

Den forårsaket en katastrofal smittebølge i India, og tilfeller av virusvarianten er blitt registrert i over 80 land.

I Storbritannia er deltavarianten nå dominerende, og har igjen sendt smittetallene oppover. Det har utsatt den britiske regjeringens gjenåpningsplan.

Nå har mutantviruset videreutviklet seg, og den nye varianten blir kalt «Delta pluss».

Dette er viruset

Det indiske helsedepartementet har foretatt innledende studier av plussvarianten, hvis navn er AY.1, og disse skal vise flere ting, ifølge BBC:

  • Virusvarianten skal spre seg enklere.
  • Den skal binde seg enklere til lungeceller.
  • Viruset skal være resistent mot antistoff-behandling.

Derfor har indiske myndigheter klassifisert AY.1-varianten, plussvarianten, som en «bekymringsfull variant», skriver BBC.

Det er samme klassifisering India har gitt det originale deltaviruset, samt de andre kjente virusvariantene, for eksempel det britiske mutantviruset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer