Frode Berg-saken:

Bekymret for Frode Bergs psykiske helse: - Kan fort forverres

Advokaten til spionsiktede Frode Berg er bekymret over manglende utvikling i saken.

NYTT FENGSLINSMØTE: Torsdag 14. juni blir det nytt fengslingsmøte for spionsiktede Frode Berg i Russland, ifølge Bergs russiske advokat. Frode Berg fikk en emosjonell reaksjon inne i buret i rettslokalene i Lefortovo-retten 3. mai i år. Til venstre hans russiske advokat Ilja Novikov.
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
NYTT FENGSLINSMØTE: Torsdag 14. juni blir det nytt fengslingsmøte for spionsiktede Frode Berg i Russland, ifølge Bergs russiske advokat. Frode Berg fikk en emosjonell reaksjon inne i buret i rettslokalene i Lefortovo-retten 3. mai i år. Til venstre hans russiske advokat Ilja Novikov. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frode Bergs (62) russiske advokat, Ilja Novikov, melder torsdag kveld at det vil bli holdt et nytt fengslingsmøte for den spionsiktede nordmannen 14. juni.

3. mai i år ble Berg varetektsfengslet for tre nye måneder. Novikovs norske kollega i saken, advokat Brynjulf Risnes, sier til Dagbladet at det kommende fengslingsmøtet omhandler ankebehandlingen av denne kjennelsen.

Den pensjonerte norske grenseinspektøren Frode Berg har sittet fengslet i den russiske sikkerhetstjenestens fengsel, Lefortovo-fengselet i Moskva, siden 5. desember i fjor.

Han er anklaget for spionasje og har selv innrømmet å ha jobbet for norsk etterretning.

- Jeg er sliten, sa Frode Berg til Dagbladet, da han ble ført inn i Lefortovo tingrett i Moskva av maskerte menn 3. mai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer