Lan Marie Berg slår alarm:

Bekymret for harde klimakutt

Lan Marie Berg mener alt tyder på at Trygve Slagsvold Vedums stramme budsjett betyr kutt i regjeringens klimaløfter. - Jeg skjønner det bare ikke, sier Berg.

BEKYMRET: Stortingspolitiker Lan Marie Berg (MDG) sier hun frykter at klimaet vil tape på regjeringens kuttpolitikk. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BEKYMRET: Stortingspolitiker Lan Marie Berg (MDG) sier hun frykter at klimaet vil tape på regjeringens kuttpolitikk. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er bekymret for at vi får enda et budsjett der regjeringen ikke tar skikkelig grep om klimakrisen.

Det sier MDG-profilen Lan Marie Berg til Dagbladet fra sitt kontor i den nyoppussede kontorfløyen på Stortinget. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har varslet et stramt budsjett der løfter fra Hurdalsplattformen blir avlyst.

Berg frykter klimaet blir taperen når regjeringen må kutte. Hun mener alt tyder på at regjeringen vraker klimaløftene sine.

- Prioriterer feil

- Vi ser ikke at det har skjedd så vanvittig mye. Vi har en oljepolitikk som fortsetter som før, og regjeringen bygger fortsatt ut motorveier. Vi satser mest penger på en gullkantet ordning til oljenæringen, og vi står i fare for å sakke akterut på havvind og sol. Her er det mange åpenbare grep som regjeringen burde gjøre, og som vi forventer at de når gjør i dette budsjettet.

MDG-profilen sier at hun er enig i at det nå trengs en nøysom kuttpolitikk i Norge. Men hun mener regjeringen gjør feil prioriteringer.

- Det jeg forventer av regjeringen er at de sørger for at de kutter for å holde inflasjonen nede, men de må kutte i de tingene som bidrar til klimakrisen. Problemet er at de bruker vanvittig mye penger på ting som bidrar til å forverre klimakrisen. Nå prioriterer de veldig mye feil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer