Bekymret for januar

Oslos byrådsleder Raymond Johansen er redd for at smittetallene kommer til å øke over nyttår.

AVLYS: Oslos byrådsleder Raymond Johansen mener at man må avlyse nyttårsfesten om man ikke kan overholde meteren. Foto: Terje Bendiksby / NTB
AVLYS: Oslos byrådsleder Raymond Johansen mener at man må avlyse nyttårsfesten om man ikke kan overholde meteren. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Se mer
påvist smittet 58 400 +243
innlagt 158 +8
døde 517
påvist smittet 94 500 000+619.2K
døde 2 020 000 +13.0K
Se mer

I år er ikke året for de store nyttårsfestene, mener byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen.

- Jeg er bekymret for januar, sier byrådslederen til Dagbladet.

Johansen frykter at julefeiringen og særlig nyttår kommer til å føre til økte smittetall på nyåret.

JULA: Raymond Johansen la torsdag frem hvilke coronatiltak som gjelder for jula i Oslo. Foto: NTB Vis mer

- Avlys selskapet

Johansen har en tydelig oppfordring til osloborgerne:

- Dersom det er sånn at ditt nyttårsselskap på noen måte kan bidra til smitte, sier jeg: avlys selskapet.

Dersom det for eksempel er vanskelig å holde en meters avstand eller liknende, er det på høy tid å avlyse selskapet, mener byrådslederen.

- Det er veldig viktig at nyttårsaften nå, må bli annerledes, sier han.

- Er det vanskelig å overholde en meter, så sier det selv at det er bedre å ikke dra på fest, sier han.

Tiltakene virker

Oslo har hatt strenge coronatiltak, som blant annet innebærer stengte barer, siden november. Da ble det innført en rekke tiltak for å få bukt med en kraftig økning i smitte.

- Tallene har begynt å flate ut. Det er ingen tvil om at den sosiale nedstengningen stoppet den kraftige økningen i smitten vi hadde. Det betyr at tiltakene virker, sier Johansen til Dagbladet.

Han er likevel bekymret, fordi selv om tallene har flatet ut, har man fremdeles et relativt høyt smittenivå i hovedstaden.

- Men noe av dette er også fordi den andre smittebølgen ikke har slått like kraftig inn over Oslo og Norge, som i mange av våre naboland.

Døgnrekord

Rett over midnatt natt til torsdag kom det nye smittetall for landet. Det er registrert nye 732 coronasmittede i Norge. Det er 39 flere enn dagen før og 209 flere enn samme dag i forrige uke.

Med 732 coronasmittede registrert ble det ny døgnrekord. Forrige døgntopp var 13. november, da det ble registrert 710 smittetilfeller.

I alt var det ved midnatt natt til torsdag registrert 49.010 coronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.555 nye smittetilfeller i Norge. Over 2,7 millioner personer er til nå testet for coronavirus her i landet.

145 coronapasienter var onsdag innlagt på sykehus. Det var seks færre enn dagen før.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer