Delta - gjenåpning

Bekymret for massesmitte

Vi må venne oss til tanken på at viruset ikke blir borte, mener FHI. Flere av dem som er smittet, vil ha et grønt coronasertifikat, ifølge helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). - Den risikoen er likevel til å leve med, sier han.

MÅ TÅLE SMITTETILFELLER: Assisterende FHI-direktør Gun Peggy Strømstad Knudsen etter regjeringens pressekonferanse om bruk av coronasertifikatet 28. juli 2021. Reporter: Johannes Fjeld. Video: Edward Stenlund. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er i en situasjon der vi må regne med at en større andel av dem som blir smittet, også har et grønt coronasertifikat, rett og slett fordi en så stor andel av befolkningen nå har fått første dose. Den risikoen er likevel til å leve med. Det er vår vurdering, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) til Dagbladet.

Onsdag holdt regjeringen den første pressekonferansen om coronasituasjonen på mer enn tre uker.

Der ble det klart at regjeringen, etter anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, utsetter å iverksette trinn fire av gjenåpningsplanen. En ny vurdering er varslet i midten av august.

Assisterende FHI-direktør Gun Peggy Strømstad Knudsen opplyste under pressekonferansen at vaksinasjon med én dose av en mRNA-vaksine ser ut til å beskytte «litt mindre» mot mild sykdom forårsaket av deltavarianten enn av alfavarianten (tidligere kjent som henholdsvis den indiske og den britiske varianten).

- Svært god beskyttelse

Beskyttelsen er imidlertid «svært god» - 88 prosent - etter to doser, og beskyttelsen mot alvorlig sykdom forårsaket av deltavarianten er høy etter både én dose (80 prosent) og to doser (96 prosent), ifølge Strømstad Knudsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer