Klimaberedskap og -tilpasning

Bekymret for Norge: - Haster

Ap-nestleder Hadia Tajik mener at regjeringen ikke har gjort nok for å forberede Norge på klimaendringene. Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier at Norge har blitt langt bedre forberedt de siste åra.

FLOM: Minst hundre personer er omkommet etter kraftig uvær sørvest i Tyskland i sommer. VIDEO: NTB/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Klimaberedskap har nesten ikke vært et tema for regjeringen de siste åtte åra, til tross for at de prioriterte beredskap generelt under valgkampen i 2013. Jeg synes at det er besynderlig når vi vet at klimaendringene er på vei. Det er ikke slik at man bare kan lukke øynene og håpe på at faren forsvinner, sier Tajik til Dagbladet og fortsetter:

- Slik jeg ser det, har det ikke blitt satt av nok penger, det har ikke vært god nok systematikk for planer i kommunene, og i tillegg ser vi at sentrale deler av beredskapen ikke snakker godt nok sammen.

Ap sier at de i sitt alternative statsbudsjett har satt av 460 millioner kroner mer enn regjeringen til å håndtere klimarisiko og klimatilpasning.

Svarer på kritikken

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn fastholder overfor Dagbladet at han snakker nok om klimatilpasning, som handler om å iverksette forebyggende tiltak for å hindre eller redusere skade.

- Det er meningsløs kritikk. Jeg snakker om det hele tida. Jeg holder foredrag, møter, konferanser og svarer på spørsmål fra media om klimatilpasning. Det er høyt på vår agenda, og jeg vet ikke hvor mange taler jeg må holde om det før Hadia Tajik blir fornøyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer