- Bekymret for sin egen sikkerhet

Den eldste dattera til den hovedtiltalte Alvdal-mora (46) har skaffet seg voldsalarm, ifølge sin bistandsadvokat. Nå har hun anmeldt moren og en mann på nytt.

- SKAFFET SEG VOLDSALARM: Kvinnen har, ifølge sin bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen, skaffet seg voldsalarm og det har blitt ilagt et besøksforbud mot en mann. Kvinnen hevder den hovedtiltalte mora (46) i Alvdal-saken og en annen mann blant annet har forgrepet seg på henne og utsatt henne for grov vold. Her er Bohinen med en annen advokat i Alvdal-saken, Sverre Næss.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
- SKAFFET SEG VOLDSALARM: Kvinnen har, ifølge sin bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen, skaffet seg voldsalarm og det har blitt ilagt et besøksforbud mot en mann. Kvinnen hevder den hovedtiltalte mora (46) i Alvdal-saken og en annen mann blant annet har forgrepet seg på henne og utsatt henne for grov vold. Her er Bohinen med en annen advokat i Alvdal-saken, Sverre Næss. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM/OSLO (Dagbladet): Mora (46) er for tida blant de hovedtiltalte i den omfattende overgrepssaken i Alvdal.

I 2003 ble hun anmeldt av sin eldste datter for første gang. Like før jul anmeldte kvinnen, som nå er i 20-åra, mora og en annen mann på nytt for overgrep, grov vold, trakassering og for at hun skal ha blitt holdt innesperret på rommet sitt etter skoletid, slik TV2 Nyhetene omtalte mandag.

- Jeg kan bekrefte at vi har fått inn en ny anmeldelse. Den kom like før jul, sier politiadvokat Sondre Kristian Halvorsen ved Hedmark politidistrikt, til Dagbladet.

Voldsalarm - Saken gjelder forhold begått på 90-tallet, og en mann har nå fått besøksforbud, sier Halvorsen til Dagbladet.

Denne mannen er ikke blant de tiltalte i overgrepssaken som går for retten i Nord-Østerdal tingrett. Til Dagbladet forteller kvinnens bistandsadvokat, Anne Kristine Bohinen, at hennes klient har skaffet seg voldsalarm.

- Jeg er bekymret for hennes sikkerhet i forhold til den ene anmeldte, som politiet ikke har kontroll på, sier hun.

Den tiltalte mora sin forsvarer, Steffen Brandstad, sier til Dagbladet at han ikke var kjent med påstandene om at jenta skal ha blitt holdt innesperret på rommet sitt. Han bekrefter at hun har vært inne til avhør om forholdene i Gjerdrum 21. desember i fjor. Da med status som siktet i saken.

- Min klient avviser alle påstandene i denne saken, sier han.

Mannen som er anmeldt skal ha status som mistenkt. Dagbladet har ikke kommet i kontakt med med mannens advokat.

Saken fra 2003 ble tatt seriøst og etterforsket bredt, ifølge lensmann Bjørn Hoff i Nannestad og Gjerdrum.

- Ett år senere ble anmeldelsen henlagt etter bevisets stilling, sier han.
Blir provosert Overfor TV2 har bistandsadvokat Bohinen sagt at jenta tidligere har varslet barnevernet og politi, men at hun ikke ble trodd. Hun sier til kanalen at dersom familien hadde blitt stoppet tidligere, kunne overgrepssaken i Alvdal vært unngått. Dette provoserer ordfører Hanne Bakke von Clemm i Gjerdrum.

- Slik jeg ser det er saken godt ivaretatt. Familien flyttet herfra i 1998. Med mors samtykke overtok Gjerdrum kommune da omsorg for den eldste dattera. Det var ikke noe problematisk i det, sier Bakke von Clemm til Dagbladet.

Hun fikk vite om saken mandag kveld, og innkalte i går kommunens ledere til møte.

- Nå prøver vi å finne alle opplysninger i saken, sier hun.

Ordføreren opplyste til Romerikes Blad i går kveld at de ikke har vært kjent med at det skal ha vært begått overgrep mot kvinnen, men at det ble mottatt en bekymringsmelding som resulterte i at omsorgsansvaret ble flyttet den gangen.
Bohinen sier at hun overlater til etterforskningen å vise om barnevernet har gjort noe galt eller ikke i saken.

- Det blir veldig interessant å lese barnevernsmappa hennes, sier Bohinen.

AVVISER: Bistandsadvokat for den tiltalte mora (46), Steffen Brandstad, sier hun avviser påstandene som er rettet mot henne fra dattera. Foto: Tomm W. Christiansen
AVVISER: Bistandsadvokat for den tiltalte mora (46), Steffen Brandstad, sier hun avviser påstandene som er rettet mot henne fra dattera. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer