Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bekymret for sivile i krigssonen i Pakistan

Titusenvis av sivile flykter fra krigssonen i Sør-Waziristan i Pakistan. Men ikke alle klarer å komme seg ut.

BEKYMRET FOR SIVILE: En far og sønn har kommet seg ut av krigssonen i Sør-Waziristan til Dera Ismail Khan. Hjelpearbeidere advarer om at de ikke har oversikt over situasjonen til de sivile som fortsatt er i området. Foto: REUTERS / Akhtar Soomro / SCANPIX
BEKYMRET FOR SIVILE: En far og sønn har kommet seg ut av krigssonen i Sør-Waziristan til Dera Ismail Khan. Hjelpearbeidere advarer om at de ikke har oversikt over situasjonen til de sivile som fortsatt er i området. Foto: REUTERS / Akhtar Soomro / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Titusenvis av sivile flykter fra krigssonen i Sør-Waziristan i Pakistan. Men ikke alle klarer å komme seg ut, og situasjonen deres er uviss, advarer hjelpearbeidere.

- Hvor mye de sivile påvirkes, vet vi ikke. For det trenger vi adgang til området, sier Billi Bierling, talsperson for FN-kontoret for koordinering av humanitærhjelp OCHA i Pakistan.

Rundt 250.000 sivile har flyktet fra hærens offensiv mot opprørere i Sør-Waziristan, ifølge generalløytnant Nadeem Ahmad.

Men ingen vet nøyaktig hvor mange som er blitt internt fordrevet som følge av kampene mellom hæren og Taliban, eller hvor mange sivile som er fanget i krigssonen. Verken observatører eller hjelpearbeidere slipper nemlig inn i området.

- Vi vet at det fortsatt sitter sivile fanget i områder der det er kamper, sier Sebastien Brack i Den internasjonale Røde Kors-komiteen i Pakistan.

Hæren mener kun 1-2 prosent av innbyggerne er igjen i krigssonen.

- Dette er folk som er blitt igjen for å ta vare på eiendommene sine, sier Ahmad.

Røde Kors sier imidlertid at tallet trolig er høyere ettersom mange ikke har råd til transporten ut av krigssonen.

- De som etterlates, er ofte de fattigste av de fattige, sier Brack.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media