Bekymret i Oslo

Smitten bare øker, og det er ikke tegn til at det endrer seg i nærmeste framtid, sier bydelsoverlege Jorunn Thaulow.

OSLO: Bydelsoverlegen i Oslo er bekymret for smitteøkningen i Oslo. Hun mener at man snart ikke kan spore omikronutbrudd på samme måte som man kan i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
OSLO: Bydelsoverlegen i Oslo er bekymret for smitteøkningen i Oslo. Hun mener at man snart ikke kan spore omikronutbrudd på samme måte som man kan i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bydelsoverlege Jorunn Thaulow i bydel Vestre Aker forteller til Dagbladet at de er litt bekymret for at folk skal bli overarbeidet som følge av coronasituasjonen.

- Hvordan er bemanningssituasjonen?

- Vi har benyttet alle tilgjengelige ressurser, samtidig som vi har fokus på at folk ikke skal bli overarbeidet, noe som er veldig fort gjort i en slik situasjon hvor det aldri tar slutt, sier Thaulow til Dagbladet.

- Gjør det deg bekymret?

- Ja, vi er litt bekymret ettersom smitten bare øker, og at det ikke er noe tegn til at det vil endre seg i nærmeste framtid, all den tid man fortsatt kan ha julebord med 100 personer til stede. Vi ser konturene av mange flere utbrudd, og i lengden vil det ikke være mulig å kartlegge omikronsmitte på samme måte som i dag, sier bydelsoverlegen og fortsetter:

- Dette er en vanskelig situasjon å stå i for veldig mange, og utrolig vanskelig å avgjøre hva som er riktige tiltak ettersom det er mange hensyn å ta. Vi vet fortsatt ikke nok om omikronvarianten kan gi alvorlig sykdom, så jeg har forståelse for at det er krevende for myndighetene å ta disse avgjørelsene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer