Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bekymret Oslo-politi

Oslo politiets kriminalsjef Roger Andresen er bekymret over den økte bruken av kniv på åpen gate. Nå varsler han skjerpede tiltak mot folk som bærer kniv ulovlig, og en strengere håndheving av knivforbudet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Selv om gatevolden generelt er gått ned, ser vi i Oslo en tendens til økt bruk av kniv. Derfor har vi bestemt oss for å se nærmere på hva vi kan gjøre for å få redusert bruken av kniv, sier kriminalsjef Roger Andresen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Han sier at antall legemsbeskadigelser med kniv i Oslo økte fra 55 i 1996 til 79 legemsbeskadigelser med kniv i fjor. På bakgrunn av denne kraftige økningen og de mange nye tilfellene i helga vil Oslo politiet se nærmere på hva man kan gjøre for å beslaglegge ulovlige kniver.

-Det er ulovlig å bære kniv på offentlig sted. Vi vil derfor se nærmere på hva som kan gjøres fra vår side for å redusere dette. Kanskje må vi være mer aktive og gå inn i miljøer der vi erfaringsmessig vet personer bærer kniv og beslaglegge knivene. Samtidig må gi skikkelige bøter til dem som bærer kniv ulovlig. Vi har ikke håndhevet knivforbudet godt nok, og det vil gjøre noe med, sier kriminalsjef Roger Andresen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!