Covid-19 - den britiske varianten:

Bekymret over at yngre blir syke

Den britiske covid-19-mutanten er mer smittsom, og gjør flere yngre mennesker syke. Nå er én av pasientene på covid-19-intensiven på Ullevål sykehus under 40 år. Også barn har blitt lungesyke.

FLERE YNGRE: Pasientene på intensivavdelingen på Ullevål er nå noe yngre enn det de har vært fram til nylig. Én av pasientene som ligger der nå, er under 40 år, og hadde ingen underliggende sykdommer. På bildet er Anne Bøen, ansvarlig for anestesi- og intensivleger ved Ullevål, OUS. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
FLERE YNGRE: Pasientene på intensivavdelingen på Ullevål er nå noe yngre enn det de har vært fram til nylig. Én av pasientene som ligger der nå, er under 40 år, og hadde ingen underliggende sykdommer. På bildet er Anne Bøen, ansvarlig for anestesi- og intensivleger ved Ullevål, OUS. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVÅL (Dagbladet): Den britiske virusvarianten av corona-viruset gir 2,6 ganger høyere risiko for å bli innlagt på sykehus med covid-19, meldte FHI og NRK mandag kveld. Dette gjelder også unge voksne, noe som merkes på Ullevål sykehus i Oslo. Her var 40 pasienter innlagt tirsdag: 30 på sengepost og ti på intensivavdeling.

Nasjonalt er antallet nye innleggelser i uke 11 for pasienter med covid-19 som hovedårsak er nå 264. Antallet nye innleggelser på intensiv avdeling har gått kraftig opp siden sist uke, og er for uke 11 per nå 43. Tallet har mer enn doblet seg siden 4. mars, da det var 111 innlagt i Norge.

- Pasientene som nå ligger på intensiv er noe yngre enn det pasientene var i første og andre fase, sier Anne Bøen, ansvarlig for anestesi- og intensivleger ved Ullevål sykehus i Oslo.

Etter det Dagbladet erfarer, er nå tallet høyere, da Ullevål merket en kraftig økning av pasienter tirsdag.

Mutert virus

Fram til første halvdel av februar i år var gjennomsnittsalderen på de som lå i respirator på intensiven 57 år. Nå kan ting tyde på at pasientene blir yngre, også på intensivavdelingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer