Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bekymret over slør-bruken

Vatikanet uttaler seg om saken for første gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En kardinal i Vatikanet har grepet inn i debatten om hvorvidt muslimske kvinner skal få bruke slør eller ikke. Han er bekymret over at muslimske kvinner i Europa bruker slør.

- Må respektere tradisjonene

Kardinal Renato Martino, sier ifølge BBC at immigranter må respektere tradisjonene, kulturen og religionen til det landet de velger å reise til.

Martino er leder for den avdelingen ved Vatikanet som tar for seg migrasjon.

Dette er første gang noen fra Vatikanet uttaler seg i den debatten som for tiden pågår i Europa om hvorvidt muslimske kvinners bruk av slør virker inn på integrasjonen av muslimer i Europa.

- De må følge lokale lover og regler som forbyr bruk av visse muslimske slør, uttalte Martine på en pressekonferanse.

I Italia kom det en lov for 30 år siden som tilsier at det er forbudt å tildekke ansiktet på offentlig sted dersom man blir bedt om å identifisere seg av en politibetjent. Loven kom etter angrep fra den Røde Brigade.

- Det virker helt elementært for meg, og det er helt riktig at myndighetene forlanger det, sa Martino.

GRUNN TIL BEKYMRING: Vatikanet er bekymret over muslimske kvinners bruk av slør. Foto: AP/Scanpix
GRUNN TIL BEKYMRING: Vatikanet er bekymret over muslimske kvinners bruk av slør. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- De må forstå konsekvensen

En ekspert på immigrasjon i Vatikanet, erkebiskop Agostino Marchetto, sa at i dialogen med muslimer er det viktig at de forstår at konsekvensen av noen religiøse tradisjoner ikke blir oppfattet som positive i det landet de befinner seg i, skriver BBC.

Italienske myndigheter forsøker for tiden å lage noe de har kalt et et charter for vanlige verdier som skal hjelpe muslimske ledere i Italia. Men dette er alt annet enn lett.

En radikal muslimsk delegat foreslo på et møte nylig at det skulle være separate chartere for kvinner og menn. Han var også positiv til dødsstraff.

Hele Norges coronakart