Bekymret over tom verktøykasse

Byrådsleder Raymond Johansen står overfor en rekke utfordringer: Tiltaksmangel, tiltakstretthet og påskeferien.

NYE INNSTRAMMINGER: Tirsdag 9. mars orienterte byrådsleder Raymond Johansen (Ap) om coronasituasjonen i hovedstaden. Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Smittetrykket har økt i Oslo siden forrige gang byrådsleder Raymond Johansen innførte nye smitteverntiltak. Dermed innførte han enda strengere tiltak tirsdag. Men nå er verktøykassa rimelig tom, forteller Johansen til Dagbladet.

Johansen kan for eksempel fortsatt innføre forbud mot mer enn fem personer i private sammenkomster, men det er problematisk med tanke på menneskerettighetene. Johansen kan også stenge skoler og barnehager, men det opplever skolebyråd Inga Marte Thorkildsen nærmest som et utenkelig tiltak på grunn av alle konsekvensene det har for barn og unge.

Byrådslederen kan også stenge for frisører og fysioterapeuter, men det er veldig usikkert hvor effektivt det er for å hindre smittespredning.

- Nå har vi innført mange tøffe tiltak. Vi har stengt kjøpesentre, innført hjemmekontor, gitt sterke oppfordringer og innført rødt tiltaksnivå. Dermed er det slik at det ikke finnes masse andre tiltak, det må i så fall være å stenge helt ned slik som i mars, men det er antakeligvis ikke tilrådelig å gjøre i den situasjonen som vi er i nå, sier byrådslederen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer