Innbyggere i Nord-Korea:

Bekymret over vekttap

Innbyggere i Nord-Korea er bekymret over det tilsynelatende vekttapet til lederen deres, Kim Jong-un.

SPEKULERES: Kim Jong-uns fravær har den siste tida ført til spekulasjoner rundt diktatorens helse. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ble det sendt et uvanlig intervju på den nordkoreanske statskanalen.

En innbygger i hovedstaden Pyongyang sa at han og andre innbyggere var knust over å se hvor mye landets leder, Kim Jong-un, har gått ned i vekt den siste tida. Det skriver flere medier, blant annet CNN.

Landets leder har ikke vært å se så mye offentlig portrettert de siste månedene, men i juni ble det vist et innslag av Kim Jong-un som snakker på statskanalen. Der viser TV-bildene at han er tilsynelatende tynnere enn det han har vært tidligere.

Den øverste lederens helse er vanligvis noe man absolutt ikke omtaler, i et land der hans rykte og bilde er under streng kontroll og blir styrt av de statlige mediene, ifølge BBC.

-Begynte å gråte

Det har vært flere rykter om helsa til Kim Jong-un i perioden han har sittet ved makten, men de har sjelden blitt kommentert av landets notorisk hemmelighetsfulle myndigheter.

Pyongyang har enda ikke offentlig gått ut med en uttalelse om verken helsa eller vekttapet til Kim Jong-un. Det betyr at dette intervjuet hittil utgjør den mest offisielle bekreftelsen på den reserverte lederens plutselige endring av utseendet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer