Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bekymring

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Den internasjonale oljeindustrien mobiliserer nå mot eventuelle konsekvenser av en avtale i Kyoto om reduksjon i utslippene av klimagassen COæ-2å. En slik avtale vil nemlig være til stor skade for selskapene og redusere deres profitt, hevder de. Nå er ikke vitsen med Kyoto å sikre oljeselskapenes profitt. Poenget er at man skal gjøre et forsøk på å etablere en internasjonal orden som kan bidra til å hindre global oppvarming og varig skade på verdens miljø.
  • Det står derfor mye på spill når verdens miljøtopper møtes i Japan i desember. Det som kommer ut derfra kan bidra til å redusere avgassene, hindre unødvendig spenning mellom rike og fattige land og gi noen gode råd til politikerne i de enkelte land om hvordan de skal forholde seg de nærmeste tiår for å sikre verdens folk videre eksistens. I det perspektivet blir oljeselskapenes bekymring for profitten nokså bagatellmessig.
Hele Norges coronakart