- Bekymringsfullt

Anundsen reagerer på at Støre ikke ser ut til å ha sendt over nok informasjon.

IKKE FÅTT INFORMASJON: Anders Anundsen, Frp, savner mer informasjon om Tschudis møter med UD. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
IKKE FÅTT INFORMASJON: Anders Anundsen, Frp, savner mer informasjon om Tschudis møter med UD. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• I dag: Oppgir ikke all kontakt

(Dagbladet): Leder i Stortingets kontroll-og konstitusjonskomitet, Anders Anundsen (Frp) mener at utenriksminsister Jonas Gahr Støre burde sendt over all relevant informasjon møte om vennen Felix Tschudis møtevirksomhet med UD.

- Bekymringsfullt - Det er bekymringsfullt om det skulle være flere møter som berører Tschudis næringsinteresser som vi ikke har fått informasjon om. I så måte er Dagbladets nye opplysninger interessante.

Nærings- og handelsdepartementet er relevant saksbehandler i saken. Men selv om UD ikke har vært formell saksbehandler, bør UDs befatning av saker som berører Tschudis næringsinteresser vurderes som en helhet, sier Anundsen.

Utenriksminister Støre sendte fredag kveld over sin redegjørelse til Stortingets kontroll-og konstitusjonskomite fordi UD i 2008 over førte seksmillioner kroner i støttet til stiftelsen Center for High North Logistics.

Søknaden kom fra Norges Rederiforbund, hvor Støres venn, shippingmilliardæren Felix Tschudi, er sentral. Tschudi Shipping Company bidro også med millionstøtte til stiftelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer