Bekymringsfullt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Taliban har denne uka tatt kontroll over det pakistanske distriktet Buner som bare er ti mil nord for hovedstaden Islamabad. Tidligere i vinter fikk Swat-dalen, som ligger nord for Buner, innføre sharialovgivning og det ble inngått våpenhvile med de ytterliggående islamistene i dalen. Frykten for at avtalene skulle gi en smitteeffekt er nå bekreftet, og det er all grunn til å være bekymret for utviklingen i Pakistan. Ikke minst fordi landet er en atommakt.

Ekstremistene «eter» seg åpenbart sørover i Pakistan og truer landets stabilitet. Det er interessant at distriktene nordvest i landet har fått løfter om innføring av sharialovgivning av flere tidligere pakistanske regjeringer uten at det har hatt smitteeffekt. Swat-avtalen har faktisk ført til fred i et område som var preget av krig, og Taliban blir oppfattet av mange som gruppen som sørget for denne freden. At amerikanske droner slipper bomber i de nordvestlige områdene gjør også sitt til at antallet ekstremister øker. President Obama er enda en oppgave han må takle, og politiske løsninger er mer å anbefale enn rå militærmakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer