Frykter ny krise for ambulansefly

Bekymringsmelding vekker uro

En bekymringsmelding fra den avtroppende operatøren av Norges ambulansefly skaper uro, få dager før operatørbyttet skal skje.

NY OPERATØR: Det svensk-britiske flyselskapet Babcock overtar om kort tid ansvaret for de norske ambulanseflybasene. Her et fly tilhørende Lufttransport på Leknes flyplass i Lofoten. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
NY OPERATØR: Det svensk-britiske flyselskapet Babcock overtar om kort tid ansvaret for de norske ambulanseflybasene. Her et fly tilhørende Lufttransport på Leknes flyplass i Lofoten. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Også legeforeningen er urolig og har varslet Fylkesmannen.

Den 1. juli, klokka 00.01 overtar flyselskapet Babcock AS driften av landets sju ambulanseflybaser.

Nå går den tidligere operatøren Lufttransport AS ut og stiller spørsmål ved om selskapet er klar til å ta over.

- Lufttransport AS er bekymret for at oppstart av beredskap og overgangen med operatørbyttet ikke vil skje på en sikker og god måte, skriver de i en elleve siders lang bekymringsmelding sendt til Luftambulansetjenesten HF.

- Kan bli permanent

I sin bekymringsmelding advarer de mot alvorlige konsekvenser om oppstarten av beredskapen ikke skjer på en god og sikker måte.

I fjor vår kom det til full krise for luftambulansen. Da forhandlingene mellom Babcock og pilotene brøt sammen, var på det verste samtlige ambulansefly satt ut av spill. Det ble også stilt spørsmål om dobbeltroller og feil i anbudsprosessen.

– Den beredskapsmessige krisen som oppsto våren 2018 var av forbigående karakter. Til sammenlikning framstår utfordringene i dag som langt mer alvorlige og reelt sett av potensielt permanent karakter, skriver Lufttransport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer