Politiet:

- Bekymringsmeldinger har ikke nådd kommunene

Flere bekymringsmeldinger fra politiet til kommuner har ikke nådd fram, opplyser politiet. - En svært alvorlig sak, sier byrådslederen i Bergen.

AVDELINGSDIREKTØR: Bjørn Vandvik i Politidirektoratet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
AVDELINGSDIREKTØR: Bjørn Vandvik i Politidirektoratet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

118 meldinger fra politiet til Bergen kommune fra 2020 til juli i år har ikke kommet fram, sier byrådslederen i Bergen, Rune Bakervik på en hasteinnkalt pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Han sier at politiet ikke har informert kommunen om at de sendte bekymringsmeldinger over kommunikasjonskanalen Altinn, og at de derfor ikke hadde det som trengtes for å se meldingene.

- Det viktigste nå blir å skaffe oss en god oversikt slik at vi kan bidra til at de som trenger hjelp og oppfølging, får det. Vi har tett og god dialog med de berørte aktørene, og har høy prioritet på å skaffe oss oversikt raskt, sier avdelingsdirektør Bjørn Vandvik i Politidirektoratet i en pressemelding.

Forsvinner automatisk

- Politiet har trodd at mottakere har mottatt, lest og håndtert bekymringsmeldingene vi har sendt dem i Altinn. Når det viser seg at mottakere ikke har åpnet meldingene fordi de ikke har vært klar over at de har mottatt dem, så er det alvorlig. Politiet følger nå opp i tett samarbeid med Digitaliseringsdirektoratet og KS, sier Vandvik.

Etter 30 dager forsvinner innholdet i meldingene automatisk. Det er imidlertid mulig å rekonstruere meldingene, og politiet vil gå i gang med et slikt arbeid nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.