Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bel Canto i navnestrid med engelsk danceband

Norske Bel Canto havnet i en navnestrid like før utgivelsen av deres nye plate, «Magic Box». Utgangspunktet er et engelsk danceband som også går under navnet Bel Canto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det engelske Bel Canto, som er en trio, ga for et halvt år siden ut singelen «We've Got To Work It Out» på det lille, uavhengige selskapet Good Groove Records. Plata er fremdeles å finne i engelske butikker og i enkelte norske importbutikker.

Per Eirik Johansen, som er manager for det norske Bel Canto, sier at han hele tida har vært klar over den engelske navneparallellen, og at saken for lengst er opp og avgjort.

- Hadde det vært et av de store selskapene som hadde gitt ut plata, ville vi sikkert gått til sak for å stoppe utgivelsen. Siden det dreide seg om et lite selskap, nøyde vi oss med å få dem til å frasi seg rettighetene til å gi ut flere plater under Bel Canto-navnet.