Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bela (6) takker Jacko for livet

PRAHA (Dagbladet): Sjenert og nervøs, men jublende glad holdt den vesle ungarske gutten Bela Farkas (6) sitt idol i handa. Han slapp ikke taket. For Bela takker superstjernen Michael Jackson for at han lever.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det rørende gjensynet mellom den tidligere dødsdømte gutten og Jacko fant sted på Bethesda barnesykehus i Budapest. Der møttes de første gang for to år siden.

Nå var Michael Jackson (37) kommet tilbake til den ungarske hovedstaden for å se til sin unge venn og for å forberede høstens europeiske og nordafrikanske turné.

Da superstjernen og hans daværende kone Lisa Presley møtte Bela for to år siden, var huden til den kortvokste smågutten grønnaktig. Årsaken var en sjelden leversykdom.

Sikker død

Bare en levertransplantasjon til nærmere enn halv million kroner kunne redde ham fra en sikker død.

Transplantasjonen ble utført på et sykehus i Brussel i mars. Michael Jackson betalte det Belas foreldre ikke hadde råd til og ungarske myndigheter ikke ville betale. Under gjensynet i Budapest kunne han glede seg over at Belas ansikt har fått en frisk glød.

Elsker dere

«Szeretlek titeket» («Jeg elsker dere») hilste Jacko, med innøvd korrekt ungarsk uttale, der horder av unge fans flokket seg rundt ham overalt i Budapest. Med et tjuetall barn fra et hjem for foreldreløse som følge inspiserte han stadion der han i høst skal holde sin konsert. Han var i parlamentet, og i går ble han tatt imot av landets president Arpad Göncz.

Han rakk også å besøke «Heltenes torg» i Budapest, der han i 1994 spilte inn videoen til «HIStory»-albumet.

Interessen er enorm før Michael Jackson legger ut på høstens turné med samme navn. Premieren finner sted i Praha 7. september. Arrangørene regner med å få plass til 150 000-200 000 tilhørere. Over 100 000 billetter er solgt allerede.

Konsertturneen blir finansiert av den saudiarabiske Prins al-Waleed bin Talal bin Abdul-Aziz al Saud, som er en stor Jackson-fan og enda rikere enn ham.