Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Belastende å bli beskyldt for dette

Den antatte HA-lederen Leif Ivar Kristiansen nekter for å stå bak skudd mot bilen til et vitne.

STÅR IKKE BAK: Leif Ivar Kristiansen, den antatte HA-lederen, står tiltalt i Sør-Trønderlag tingrett. I retten i dag åpnet han med å avvise at han kan stå bak skuddene mot et vitne i saken. Her på bildet sammen med politiadvokat Per Martin Utkilen til venstre og statsadvokat Per Morten Schjetne. Foto: Ole-Morten Johansen, Dagbladet.
STÅR IKKE BAK: Leif Ivar Kristiansen, den antatte HA-lederen, står tiltalt i Sør-Trønderlag tingrett. I retten i dag åpnet han med å avvise at han kan stå bak skuddene mot et vitne i saken. Her på bildet sammen med politiadvokat Per Martin Utkilen til venstre og statsadvokat Per Morten Schjetne. Foto: Ole-Morten Johansen, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM/OSLO(Dagbladet): Natt til mandag ble bilen til en 38 år gammel mann beskutt i Trønderlag.  

Den 38 år gamle mannen skal i morgen vitne i rettsaken mot den antatte lederen for Hells Angels (HA) i Norge, Leif Ivar Kristiansen (51), og ifølge politiet er skuddene avfyrt som følge av dette vitneprovet.  

Da rettsaken skulle begynne i dag, ville Kristiansen, ifølge Adresseavisa, si noen ord før retten ble satt.  

- Jeg føler det belastende for min del at jeg blir beskyldt for dette, og jeg setter min fulle lit til at politiet løser denne saken rimelig hurtig, sa Kristiansen i retten.    

«Leifen»s advokat Morten Furuholmen mener det er urimelig at hans klient skal stå bak:

- Det er nesten slik at jeg får en følelse av dette er satt i system for å lage et opphauset bilde av min klient. Det vil jo være for dumt om det er noen som vil min klient vel som gjør slikt som dette. Er det noe vi absolutt ikke ønsker så er det å få nye, uberettigede mistanker rettet mot ham, sier Furuholmen til Dagbladet.

-Har du pratet med din klient om denne saken?

- Ja, og han var helt uvitende om dette, og vil ikke ha noen del i det i det hele tatt. Det er jo helt åpenbart at dette er noe han ikke ville vært tjent med midt oppe i denne saken, sier Furuholmen.

Sammenheng Politiet på sin side mener skuddene henger sammen med at mannen skal vitne.  

- Ut ifra de samlede opplysningene mener vi dette kan settes i sammenheng med at vedkommende skal forklare seg, sier politiinspektør Jarle Wikdahl til Adresseavisen.  

Det har blitt iverksatt flere sikkerhetstiltak rundt vitnet, som også er utstyrt med voldsalarm.  

Lar seg ikke skremme Ifølge adressa.no mener også vitnet selv at det er en sammenheng mellom skytingen og hans vitneprov. 

 - Jeg er rimelig sikker på at dette skjer i forbindelse med rettssaken, sier 38-åringen til adressa.no

 -Vil du forklare deg som planlagt under rettssaken?  

- Ja, jeg lar meg ikke skremme, sier mannen til avisa.  

Straffesaken mot Leif Ivar Kristiansen (51) og fire medtiltalte fortsetter i Sør-Trøndelag tingrett i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media